Bloc Party – A Weekend in the City

Bloc Party – A Weekend in the City

Bloc Party – A Weekend in the City

2007, Vichita Records / Dallas
 
Britanska četverica Bloc Party, ki je v preteklosti v okrnjeni zasedbi delovala pod imenom Angel Range and Union, je po uspešnem prvencu Silent Alarm iz leta 2005 lani izdala pregovorno za skupino ključen drugi album z naslovom A Weekend in the City.
 
Če lahko v biografiji kot reference preberemo imena The Cure, Joy Division in Gang of Four, se vse to z melanhonično interpretacijo prvih ter impulzivnimi prehodi, skorajda pretirano spevnostjo in plesnimi ritmi slednjih dveh potrjuje tudi na avdio zapisu pričujočega ploščka. Vse našteto Bloc Party prepletejo v ravno pravšnji količini, brez dodatnega in odvečnega kiča, kar rezultira k razigibani in pestri zvočni podobi, ki pa se v drugem delu minutaže žanrsko popolnoma spreobrne…ee, žal na slabše. Razvlečeni uvodi s popevkarskimi vložki in izguba kitarske ostrine godbo iz plesnega postpunk razpoloženja preobrnejo v povrečne in predvidljive pop-rock vzorce, ki jih kaj rada predvaja tudi (nekoč vredna svojega imena) neokusno komercialna (ne)glasbena televizija.
 
Sicer več kot dobrodošlo žanrsko eksperimentiranje, ki pogosto prinese nepričakovano všečen rezultat, se je tokrat nekoliko sfižilo nemara prav zaradi prevelikega energijskega preskoka med komadi. Vseeno pa med njimi najdemo nekaj takih, ki celotno ploščo držijo nekoliko nad povprečjem.
 
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.