Praznovanje 25. obletnice rock’n rolla s Šank Rock

16

16

Velenje / Rdeča dvorana
29.12.2007
Vstopnina: 13€
 
Rdeča dvorana v Velenju je skoraj pokala po šivih zaradi razprodanega praznovanja ŠANK ROCK-ovcev. Glede na njihovo dosedanjo 25-letno zavidanja vredno rockovsko kariero se je omenjeni glasbeno-vizualni spektakel odlično podal k pomenu praznovanja skupine. Za odlično izpeljan žur imajo največ zaslug gostitelji, ki so dokazali, da so še vedno pravi slovenski rokerji, ki letijo kot metulji z laškim pirom v roki.
 
Za ogrevanje publike je poskrbela Zablujena generacija,ki so nastopili kot predskupina. Sledila je projekcija kratkega »rokometarca« o ŠANK ROCK-kih od davnega leta 1982 do danes. Za uvodni nastop so šank rockovci pobrskali po omarah in se prikazali v za njih nostalgičnem stilu osemdesetih let. Pri rojstnodnevni zabavi so se jim na odru pridružili gostje, ki so jim pomagali soustvarjati njihovo glasbeno zgodbo o uspehu. S peterico rokerjev so žagali: Natalija Verboten, ki je publiki dokazala, da ji teče po žilah tudi rokovska kri; Rudi Bučar Primorec, ki večkrat sodeluje s Šank Rock-i; Tinkara Kovač je prišla v družbi novega bitja v trebuščku, gost pa je bil tudi predstavnik elektronske glasbe DJ Housemouse. Za prijetno presenečenje je poskrbela vokalna skupina Cantemus iz Žalca. Seveda Velenje in Šank Rock ne moreta praznovati brez velenjskega raperja 6 Pack Čukurja, s katerim  so ustvarili odlično glasbeno mešanico, ki je slovensko sceno zaznamovala na področju duetov različnih glasbenih stilov. 6 Pack in Matjaž Jelen sta na odru uživala tudi v družbi dveh striptizet, ki sta vrhunec koncerta začinili z nastopom »do nazga«.
 
Publika je bila deležna tudi »tapravega« bisa, konfetkov ter odličnih svetlobnih efektov. Celotno dogajanje je trajalo skoraj pet ur, vendar se zaradi nivoja organizacije koncerta publiki ni bilo mogoče dolgočasiti!
 
                                                         Tekst:  Simona Rojnik
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.