Pink v Schladmingu otvorila prvi Sound slope na svetu in zaključila svojo I’m Not Dead turnejo

predskupina Excuse Me Moses

predskupina Excuse Me Moses

Avstrija / Schladming / Olympic Stadium Planai
08.12.2007
 
Množica oboževalcev z vseh koncev Evrope je kljub mrazu in ne tako prijaznemu vremenu zasedla svoje pozicije že v zgodnjih dopoldanskih urah, da bi si tako zagotovila uživanje čim bliže odra, kjer je ameriška superzvezdnica zaključila svojo skoraj dveletno turnejo.
 
Pred tem pa je na vrhu Planai-a (1894m) v spremstvu župana Schladminga in direktorja smučišča veličastno otvorila prvi Sound slope na svetu, ki smučarjem omogoča poslušanje želene glasbe med uživanjem na pobeljenih strminah. S pomočjo nadvse izvirnih vprašanj novinarjev smo tako tudi izvedeli, da je Pink že kupila darila za novo leto, da namerava speči piškote svojim psom, da ne načrtuje družine, da rada borda ter da ji Bush še ni odgovoril na vprašanja, ki mu jih postavlja v skladbi Dear Mr President. Če zraven dodamo še dejavnike, kot so grozen mraz in koncert, ki jo je čakal čez nekaj ur, ni čudno, da je otvoritev zapustila hitreje, kot so si morda mnogi navzoči želeli.
 
Že dober mesec pred koncertom so na uradnem forumu njene spletne strani potekale vroče debate in priprave s strani oboževalcev. Tema vsega je bila jasna: »Pink si mora zadnji koncert zapomniti za vedno!« Ker pa je že dolgo znano, da občasno tudi sama rada sledi dogajanju na njeni strani, jih je tako presenetila in jim pripravila nepozabno doživetje. Heartbreaker je skladba, ki je izšla skupaj z njenim singlom Stupid Girls, a se na albumu I’m Not Dead ne nahaja. Kljub temu pa je izjemno priljubljena med oboževalci. Žal je Pink na vseh koncertih, ki jih je prinesla turneja, ni niti enkrat zapela, zato so že sredi avgusta pred koncertom v Brixtonu podpisali peticijo za izvedbo tega komada v živo ter ji jo predali, a se je hudomušno izgovorila, da te pesmi ne pozna. Za Schladming so tako pripravili ogromne plakate, na katerih je bilo napisano besedilo, a jih je Pink prehitela in jim v spremstvu kitarista odpela prvi del tega izjemno priljubljenega ‘Srcolomca’.
 
Koncert je potekal že po ustaljenem vrstnem redu. Energičen prihod z bičem in s pesmijo Cuz I Can, močna povezava s publiko, brezkompromisen nastop ter pospešeno norenje do zadnjega komada Get the Party Started. Fuzija tega je, tako tistim na odru kot tistim pod njim, pričarala uro in pol nepozabne zabave. In brez dvoma je, da si bodo, tako eni kot drugi, ta koncert zapomnili za zmeraj.
 
Foto in tekst: Barbi Gračner
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.