Leto je mimo… Balkan Soul Sestico

Leto je mimo... Balkan Soul Sestico

Leto je mimo… Balkan Soul Sestico

Ljubljana / Klub K4
Petek, 21.12.2007
 
Tako je; leto je mimo in predbožični petek je rezerviran za »Intosomething igre brez meja« in po Parizu, Subotici in Skopju je na vrsti Ljubljana… K4 je bil v petek pravi, takšen ki združuje – tako glasbo kot ljudi. Od eletra via nekega fusion rapa v izvedbi Diyale do glasbe osemdesetih; ravno takšna pa je bila, kot je bilo seveda pričakovano tudi zbrana množica.
 
Vrata so se odprla ob enajstih in za ogrevanje je bilo poskrbljeno z nekaj elektronske glasbe na tako zvanem BalkanExpres (mini) flooru v izvedbi dveh starih znancev iz Skopja – Jordanov in Robotek sta že domača! Čas je, kot da bi čutil zimski dih, hitel in »kmalu« so se odprla vrata na Adriatic Blues (main) stage, kjer je bilo vse pripravljeno za nastop »starlete« večera. Nekoliko surovih rap ritmov izpod rok prekaljenega DJ Ain’tuna, ki je tako poskrbel za pravi odtenek barve na plesišču, ki pa je bil cirka le tretjinsko zapolnjen, a zato toliko boljši in glasnejši v participaciji z nastopajočo. Diyala je bila sprejeta tako kot vedno doslej; deluje že prav domače in verjetno jo je med nastopom ravno zaradi tega prijel »krč« v nogo. S stalnim repertoarjem in nekaj malega novitet je prikazala daleč najboljši show, kar ga je bilo od nje videnega do danes… Ženska ima svoje poslušalce še raje kot le ti njo (z mogoče eno izjemo!) in poleg njene pristnosti je to eden njenih glavnih adutov za bodočnost. Da ne omenjano njeno talentiranost za imitacijo Britney Spears – da, prav ste prebrali… Po odličnem nastopu je bil čas za vrnitev še dlje nazaj – osemdeseta/devedeseta set v naših ušesih, za kateri je poskrbel Fedja in Timika, kar je izpadlo kot odlično nadaljevanje dogajanja na osrednjem prostoru Štirke.
 
Pošten žur do jutranjih ur! Po odhodu je bil na vrsti zajtrk in obračanje listov na koledarju… Vesele praznike za tiste, ki jih praznujete, in naj bo Novo leto »megagruviundbugivugi«.
 
                                                                                      Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.