Leaf-fat predstavili novo ploščo

2007_12_14_leaf_fat_01

LEAF-FAT – promocijski koncert ob izidu nove plošče RockPaperScissors
Ljubljana / dvorana Tabor
14. december 2007 ob 20h
Vstopnina: 7EUR / 8EUR
 
Leaf-fat predstavili novo ploščo
 
Minilo je več kot dve leti, odkar je luč sveta ogledal prvenec Underworld Kingdom ljubljanske žanrsko raznolike peterice Leaf-fat. Nova podoba, svojevrsten stil, bolj zreli fantje ter nov album, ki igravo izraža današnje stanje skupine. Album, ki je izšel 3. decembra 2007 (pri neodvisni založbi CPZ), izžareva predvsem svojevrsten stil, katerega so fantje v letih obstoja dograjevali in nadgrajevali. Trenutnemu stanju le-tega bi lahko samo rekli, da so se fantje znašli prav tam, kjer so vedno hoteli biti. Album poimenovan RockPaperScissors je bolj udaren, še bolj energičen ter na trenutke precej tekstovno ter jezikovno igriv.
 
Promocijski koncert se je tokrat za spremembo odvil v čisto drugi dvorani, kot smo jih vajeni v Ljubljani. Fantje so si izbrali precej nenavadno lokacijo oz. bolje rečeno že dolgo se ni kakšen band odločil za njo – dvorana Tabor. Glede na to, da so se fantje pri promociji prvenca odločili za precej manjši prostor, so tokrat poskrbeli za precej večje ter boljše udobje pred odrom in na odru. V ozadju se je za spremembo nahajal screen in ne kaka velika zastava z napisom skupine. Predstavili so nam v večini nove komade s plošče RockPaperScissors ter nekaj starejših, ki so zaznamovali zadnji dve leti promoviranja podzemnega kraljestva. Leaf-fat so si tokrat res vzeli čas za nastanek plošče, ki morda na prvo poslušanje poslušalca malce zmede, vendar dokaj kmalu pusti dober vtis.
 
Koncert je bil odprt z aktualnim singlom RockPaperScissors ter prve vrste so ponorele. Post hardcore/rock zasedba je v letih igranja pridobila kar precej širok spekter poslušalcev, nekateri pa so nad njimi tako navdušeni, da so se izoblikovali kar v Leaf-fat StreetTeam. Na promociji seveda ni manjkalo starih prijateljev, naključnih obiskovalcev ter seveda na novo pridobljenih fanov. Pri nastajanju plošče pa so fantje sodelovali tudi s precej znanimi imeni slovenske glasbene scene, zato so tudi v petek nekatere povabili zraven. Tako sta se Leaf-fat na odru pridružila Gregor Videc (Multiball) na kitari ter Tim Kostrevec (Srečna mladina) na saxu ter uspešno odigrala/zapela svoj part pri komadih, pri katerih sta sodelovala. Na udarnem albumu, ki nas na čase zasanjano popelje v tople kraje, kjer sangria teče v potokih, se je znašla tudi Guštijeva Mala nimfomanka, ki so jo fantje predelali ob 15. obletnici obstoja Big Foot Mame.
 
Nastop ter sam performance pa je bil več kot uspešen. Robert, Miha M., Matej, Miha K. ter Jaka pa so s tem koncertom in seveda novim albumom RockPaperScissors dokončno dokazali, kam spadajo ter, da se ne obremenjujejo s tem, kaj drugi mislijo o njih.
 
“You see what you believe,
believe what you see,
everything you know
from a magazine…
 
…you hear what you believe,
believe what you hear.
Everything you are,
I’ve seen on the tv!”
 
Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.