Finale Magnifica?

2007_12_23_magnifico_09

Ljubljana / Hala Tivoli
23.12..2007
Vstopnina: 25 €
 
In smo ga dočakali. Veliki finale namreč. Ob izzidu svoje zadnje plošče Grande Finale je Magnifico napovedal dva koncerta v Sloveniji, enega v prestolnici in drugega (plus dodatnega)  v Mariboru. Tako je zadovoljil celo Slovenijo, turnejo je, kot se spodobi, odprl v glavnem mestu, nato pa se danes odpravlja še v vzhodni konec. Magnifico je 30.11., kot prvi slovenski glasbenik izdal ploščo kot brezplačno prilogo enega od slovenskih dnevnikov, saj je mnenja, da mora biti glasba dostopna vsem.
 
Prvo presenečenje v mojih očeh je bila ne nabito polna dvorana, ta je bila dobesedno prijetno polna. Na prvi pogled je bila starost publike od poznih dvajsetih navzgor, za odsotnost tistih mlajših pa je bila morda kriva cena vstopnice. Grande Finale se je začel tako kot na CDju. V črno oblečen Šiškar je promocijo nove plošče razvlekel na slabo uro, potem pa je prišlo do zasuka. Za to je poskrbel napovedan skriti gost. To ni bil nihče drug kot v belo oblečen Rambo Amadeus. Beli in črni sta skupaj zapela Čobane in internacionalno uspešnico Hir aj kam hir aj go, v valu ekstaze pa je Rambo med množico vrgel svoj suknjič. Zatem so sledile uspešnice od najzgodnejših 24000 poljubov, Revolution is my Solution do Silvie in ostalih. Skupaj smo se zapeljali od Ljubljane do Portoroža in podoživljali stiskanje pesti na evroviziji leta 2002 ob pesmi Samo ljubezen. Na odru so ga spremljali priznani in kvalitetni glasbeniki, poleg starih Denis Beganović – Kiki (bariton pozavna, klaviature), Matej Rihtar (trobenta), Magnificov brat Schatzi (bobni in mašine), so se na odru pridružili še Luka Ipavec (trobenta), Emanuel Toskić (bas) in Robert Pikl (kitara). Poleg odličnih glasbenikov smo nad odrom lahko opazovali delo VJ, ki je spremljal glasbo na precej preprost, ampak simpatičen način. Tudi lučke so kdaj prav presenetile. Po vedno pričakovanem prvem bisu se je Magnifico še drugič vrnil na oder in tako končal svoj koncert nekaj pred 23. uro.
 
Cel koncert je potekal precej umirjeno za ljubljanskega zvezdnika in tudi množica se ni razgrela do maksimuma. Na koncu je bilo ljudstvo najbrž zadovoljno s koncertom, ni bilo pa tistega presežka, ki sem ga sama pričakovala.
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.