Važno, da zadane – pa še res je!

2007_10_29_bigfootmama_01

Ljubljana / KUD France Prešern
29.10.2007
Vstopnina: 17 €
 
V ljubljanskem KUD-u se je dogajalo. Dogodek, na katerega so oboževalci legendarnih Big footov čakali že nekaj časa, se je končno zgodil. Stari znanci KUD-a so priredili promocijo nove plate z naslovom Važno, da zadane.
 
Težko pričakovana promocija je bila napovedana ob 20 uri, vendar s(m)o oboževalci prišli na svoj račun šele okoli 21h. Zamuda tako ali tako ni bila pomembna, ker so v trenutku, ko so se luči ugasnile in se je zavesa, ki je zakrivala oder, začela komaj opazno pozibavati, grla razgretih oboževalcev, ki so nestrpno klicala junake slovenskega rocka, zajela sapo, kajti začelo se je! Po kričanju in skakanju ljudi gre sklepati, da je bila vsaka prečakana minuta vredna tega, kar je sledilo. Zavesa se je počasi razprla, megla se je valila iz ozadja in zelena svetloba je osvetlila oder. Na sredini je s svojimi sončnimi očali in mikrofonom stal Grega Skočir, zaslišali so se prvi akordi najnovejšega singla z istoimenskega ploščka. Navdušena množica (dvorana je bila nabito polna) je začela skakati in se gibati v ritmu prvenca.
 
Frontman je priznal, da je lepo nastopati pred zvestimi oboževalci in čutiti nostalgijo, saj so na istem kraju pred približno 12 leti imeli predstavitev prvega albuma Nova pravila. Z njega so poslušalce razveselili s pesmijo Nisem več s tabo, ki so jo vključili v repertoar. Tega so delno lahko oblikovali tudi obiskovalci njihove spletne strani, ki so z glasovanjem izbrali po en komad iz vsakega CD-ja, ki so ga Big footi ta večer tudi zaigrali. Z drugega ploščka je največ glasov dobil Črn tulipan, na tretjem je najbolj navdušil Led s severa (ki je tudi med koncertom najbolj podžgal prisotne), na četrtem je s konkurenco pometel Oklep, najbolj nepozaben s predzadnjega albuma pa je bil po vseh pričakovanjih Vrn’ se k’ men. Seveda pa si je tudi band pridržal pravico ter si izbral en komad, in sicer Matr je mr’z. Vse »stare« komade je skupaj z nastopajočimi pelo tudi občinstvo, ki je zadeto od dobre glasbe uživalo v vsaki minuti nastopa.
 
Dobro uro in pol po začetku se je na veliko žalost poslušalcev predstavitev končala. Zadnji komad, prireditev so namreč sklenili zaključiti z že na začetku zaigranim Važno, da zadane, je požel bučen aplavz in glasno kričanje, a obenem se je čutil grenak priokus, saj nas je večina slutila, da bo to zaključna pesem večera. Razočarani nad hitrim koncem so najbolj vztrajni še nekaj časa glasno vzpodbujali Big foote, da ponovno pridejo na oder, a jim žal ni uspelo. Zato so zadeti od dobre glasbe (kot pravi njihov singl :«Važn, da zadane te v srce«) uživali še preostanek noči po svoje.   
 
Tekst: Špela Sadar
 
 
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.