Red Five Point Star predstavili ‘Stepping out’

Joke

Joke

Red Five Point Star + Joke
Ljubljana / Gala Hala
23.11.2007
Vstopnina 10€
Trboveljska dirty-ska sedmerica si je za predstavitev nove plošče Stepping out izbrala matično Galo Halo, kjer me je ob dvajsetminutni zamudi čez predvideno 22. uro pričakala prazna dvorana. Čuden občutek, takoj sem pomislil na visoko vstopnino desetih € (za isto vsoto je po klubih igrala Siddharta), vendar se je dvorana do pričetka vsaj polovično napolnila.
Joke so ponovno navdušili, njihovi nastopi v živo so kljub mojem nepoznavanju francoščine totalen žur, škoda, da ne izdajo kakšnega Live albuma, ker so komadi na njihovem zadnjem cd-ju, ki so ga ponudili po koncertu, preveč mlačni. Da nadaljujem v podobnem stilu, tudi nov album RFPS me ni prepričal. Vem, da so v pojem dirty-ska vključili mnogo zvrsti, vendar so mi vse nove pesmi delovale preveč polikane in podobne, preveč swing in premalo ska. Nisem se mogel znebiti občutka, ki je prisoten ob mnogih predstavitvah novih albumov naših izvajalcev, ko se publikaogreje le ob starih uspešnicah. Mi je bil pa blazno všeč komad, ki so ga naredili skupaj z Joke. Hudo dober!
Kakor koli že, Joke bi bili lahko malo daljši, RFPS malo bolj udarni, koncert pa malo cenejši. Obisk katerega od naslednjih RFPS koncertov pa vsekakor priporočam! Skank down!
Foto in tekst:  Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki: