Presežek presežnikov-Axwell

Axwell23 1

Axwell, Escape/Celje, 23.november 2007, vstopnina: do polnoči 20 EUR- z letakom 18 EUR, po polnoči 22 EUR-z letakom 20 EUR (Za primerjavo: v Grazu smo za Axwella maja 2007 plačali 5 EUR manj, dekleta pa so imela do 23h celo prost vstop. Glede na primerjavo standarda v Sloveniji in v Avstriji je razlika v ceni presenetljiva), vzdušje: dobro, boljše, najboljše!!!!!

Vsake toliko se zgodi party, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Vsake toliko se zgodi party, kjer moraš biti presneto pikolovski, da najdeš karkoli negativnega ali obiskovalca, ki mu dogodek ne bi bil všeč in ponavadi imajo taki dogodki skupnega imenovalca, ki sliši na ime… Axwell.

Ko sem nazadnje recenzirala dogodek z Axwellom sem zapisala: "Axwella smo slišali že trikrat in z največjim veseljem ga bomo šli poslušat še četrtič, petič … stotič! Ker je enostavno dober. Noro dober!"(www.rockonnet.com/clanek.php) in to še vedno velja. Zdaj, ko smo že skoraj inventar na dogodkih v radiusu 400km, kjer se pojavi naš najljubši švedski mafijec, lahko rečemo, da dečko vsakič, ampak res vsakič da vse od sebe! Tehnično je neverjeten, izbor komadov je lahko identičen, kot nazadnje, ko smo ga slišali(čeprav to ne drži), vendar jih uspe zmiksati na tak način, da lahko samo kričimo od navdušenja. Ko prime v roko mikrofon in pozdravi vse prisotne, je mogoče začutiti, da res živi za tukaj in zdaj, z vsemi nami, ki nas navdušuje. Axwell je presežek presežnikov v vseh ozirih!

Ampak začnimo na začetku…v petkov večer nas je vpeljal Funk33, zelo uspešno, kar velja tudi za Davida Manalija, ki mu je sledil. Za oba sta začela energično, funky, vokalno, za čisto 10ko. Edina opazka, ki jo je bilo slišati, je bila ta, da obstaja nenapisano pravilo, da se na dogodkih, kjer gostuje avtor skladb, njegovih komadov pač ne vrti, saj se pričakuje, da jih bo zavrtel sam. Poslušati 3x isto vižo pa ni ravno prijetno. Tokrat se DJ-ji pred Axwellom tega pravila niso držali, ampak si to lahko razlagamo tudi s tem, da so Axwellove stvaritve enostavno tako dobre, da si DJ-ji ne morejo kaj, da jih ne bi zavrteli. Dobrodušni Axwell pa zagotovo tega ni nikomur zameril.

Kar se tiče Axwellovega nastopa je bilo že veliko napisanega pa vendar…on je pač Axwell…Nasmejan, energičen, prijazen, dostopen…in taka je njegova glasba. Očitno je, da uživa in da želi, da uživa tudi občinstvo. To, kar počne, počne s srcem, dušo in telesom, zato je odličen. Kar je neverjetno pa je, da je odličen res vedno. Njegovi nastopi so bili vedno do zdaj 100%, ampak dovolj drugačni, da vedno hočemo še. Je eden tistih DJ-jev, ki bi ga moral slišati res vsak, ki house živi, diha in obožuje.

Brlee, ki je zaključil prečudovito noč, je ponudil nekaj drugačnega. Rdeča nit večera je bilo vokalno, funky, melodično, on pa je začel trše in vključeval prej omenjene elemente. Ni bilo slabše, bilo je le drugače in glede na odziv publike, je taka sprememba prav prijala. Tudi on je očitno užival in dihal z evforičnim plesalstvom, kar je več kot pohvalno. Spominjal je na tistega Brlee-ja, na katerega smo do 9. ure zjutraj noreli v Casablanci na enem izmed partijev v celjskih halah. In upamo, da je to Brlee prihodnosti.

Okoli 6. ure zjutraj smo popolnoma izčrpali svoje energetske rezerve in se širokih nasmehov, razbolelih nog ter ostalih delov telesa in prekipevajoči od pozitivne energije, odpravili proti domu. Celje ima "tisto nekaj". Še vedno. Očitno ima "tisto nekaj" tudi Escape, saj smo se z druščino poskusili spomniti dogodka iz tega kluba, ki nas je razočaral, a nam to ni uspelo. Sicer je bilo vroče in prijetno polno, zato smo na vhodu čakali kar nekaj časa, a nas take malenkosti prav nič niso zmotile. Čista 10ka za včerajšnjo noč!

Čeprav je bil Axwell zdaj že drugič na istem kraju zločina, se prav nič ne bi branili, če pride še kdaj…najboljše, da kar v Escape!

Besedilo: Barbara P.

 Foto: Sonja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.