Postanek Laibach turneje v Mariboru

Laibach by  Marko Mazej Stuk 22.11.2007 010

Maribor / Štuk
22. 11. 2007
Vstopnina: 12€
 
Laibach so drugi del turneje in promocije njihove zadnje plošče Volk začeli v Mariboru v dvorani Štuk. Vsi, ki so zamudili njihov zanji nastop v Mariboru in že prejšnja dva letošnja v Trbovljah ter Celju, jih lahko vidijo še v Ljubljani (Cvetličarna- Mediapark). Poleg tega pa nam še obljubljajo 18 nastopov v naši ožji in širši okolici po Evropi!
 
Prihod v Maribor je dal jasno vededi, da se obeta še en spektakularni nastop, ki jih v zadnjem času, sploh na Štuku, primanjkuje. Pred vhodom v dvorano so si lahko oboževalci skupine nakupili njihove majice in ostale spominke, kar za podobne koncerte v tej dvorani ni v navadi! Po slabi uri zamude so nas spustili pod oder s težkimi pričakovanji. Med publiko pa je bilo videti precej bolj zrele obraze, kar ni tipično za vsakotedenske sredine zabave.
 
Sam nastop je bil razdeljen v dva sklopa. Prvi je bil predstavitev aktualnih priredb himn z zadnjega albuma, drugi pa je bil že znani nastop z bobnarkama iz skupine Make Up 2. Pri prvem delu smo poslušalci predvsem pogrešali glas Mine Špiler iz skupine Melodrom, ki pa je bila odsotna zaradi zdravstvenih težav, kot smo izvedeli. Z nastopom so Laibachi dokazali, zakaj so eden radkih bendov, ki vedno in povsod v tujini ter doma napolnijo dvorane. Poleg njihove značilnega robustnega zvoka s prefinjeno interpretacijo je poleg tega vsak njihov nastop tudi prava paša za oči zaradi njihovih projekcij, ki dopolnjujejo glasbo.
 
Upajmo, da ta koncert pomeni ponovno vstajenje slavne študentske dvorane, ki je v zadnjem času tavala med raznoraznimi glasbenimi žanri in ponudbo! Obisk kvalitetnih koncertov, kot je bil slednji, vsekakor kaže na to, da publika pogreša staro slavo in glasbeno ponudbo v štajerski metropoli. 
 
Tekst in Foto: Marko Mazej  
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.