Pink Floyd Tribute s skupino Eclipse

pink_floyd_tribute_eclipse_2

Celje / Velika dvorana Celjskega doma
24. 11. 2007
Vstopnina: 8 – 10 €
 
Nekoč priljubljeno kino dvorano so to soboto preplavljale vibracije legendarnih Pink Floydov. Seveda ne v originalni zasedbi, saj je omenjena art rock skupina svojo zadnjo svetovno turnejo končala leta 1995, se skupaj na odru zbrala le še enkrat, 2. julija 2005 v okviru Live 8 koncerta v Londonu ter tako marsikateremu glasbenemu sladokuscu vzbudila upanje na njeno ponovno združitev.
 
Vsi, ki se radi predajajo glasbi Pink Floydov, že dobro poznajo skupino Eclipse. Osem let je minilo od njihovega prvega koncerta, ki je nastal ob popolnem sončnem mrku, od kjer tudi njihovo ime. Od takrat so svojemu repertoarju, ki je sprva obsegal skladbe z albuma »The Dark Side Of The Moon«, dodali še druge nepozabne mojstrovine, kot so The Wall, Animals, Wish you were here, Ummagumma, Division Bell, Pulse, Time, Money
 
Občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo Veliko dvorano Celjskega doma, je ob tako obsežnem programu potovalo po času skupine Pink Floyd skoraj do ene ure zjutraj, nato pa še zgodaj v jutro zbiralo vtise minulega koncerta. Nekateri so kljub fantastični energiji, ki je prihajala z odra, morda pogrešali kakšno vizualno doživetje, saj so bili Floydovci znani, da so svoj eterični zvok začinili še z nepozabnim odrskim spektaklom.
 
Brez dvoma pa bo skupina Eclipse prebudila spomine na angleške glasbene genije še mnogim rockerskim nostalgikom in približala njihovo zakladnico psihedeličnih zvokov vsem, ki se v raziskovanje Pink Floydov šele podajajo.
Tekst in foto: BarbiG

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.