Oldies goldies z Umekom ali kako smo se peljali v Ljubljano ‘na uro gledat’

Oldies goldies z Umekom ali kako smo se peljali v Ljubljano 'na uro gledat'

Oldies goldies z Umekom ali kako smo se peljali v Ljubljano ‘na uro gledat’

Prva stvar, ki nas je presenetila po prevoženih več kot 100km v Ljubljano, je bila nepopisna gneča pred vhodom v Factory. Takoj po pojasnilu s strani varnostnika, da ni posebnega vhoda za akreditirance, nam je postalo kristalno jasno, da bomo čakali dolgo, niti sanjalo pa sem nam ni, da ne bomo dočakali…

Pred Factory smo prispeli pred polnočjo in takrat se je pred vhodom grmadilo že nekaj sto ljudi. Mirno smo se postavili v vrsto in čakali. Premiki so se dogajali redko in bili so kratki, a vendar so bili, zato se nam je zdelo vredno počakati. Po eni uri in 10 min čakanja so varnostniki precej na silo pred nas postavili ograje, ena izmed njih je skoraj končala na nogi naše fotografinje, saj jo je eden izmed varnostnikov z ograjo precej grobo odrinil. Če se ne bi prijela oseb okoli sebe, bi najbrž padla. Zavladal je kaos in ljudje so še vedno stali v vrsti ter spraševali varnostnike kako in kaj. Eden izmed njih je precej sarkastično in posmehljivo zabrusil, da :"Kart ni več!Pejte v Globala, tam je žurka."

Po prijazni prošnji enemu izmed izjemno nevljudnih in agresivnih redarjev, ali bomo lahko vstopili vsaj tisti, ki smo akreditirani in imamo nekako zagotovljeno mesto na tem dogodku, je prvi redar nekaj zagodrnjal v stilu, da se še nič ne ve, drugi pa nam je nesramno  zabrusil da :" bi pa prej pršli!". In to je izbilo sodu dno. Po več kot 1 uri čakanja na mrazu, poniževanja s strani varnostnikov in njihovega nezaslišanega vedenja, smo pobrali šila in kopita ter se vrnili domov. Res, da smo zastonj prevozili več kot 200km, zapravili svoj čas in živce, ampak vsaj vedeli smo, da ne bomo del kakšnega "incidenta Lipa ali Global".

Sicer je dobro, da se je v slovenskem prostoru začela upoštevati omejitev kapacitete nekega kluba, vendar se to ne dela na primeren način! Organizatorji so lahko pričakovali veliko udeležbo na dogodku takega kova in zaradi tega bi bilo veliko bolj pametno, da bi organizirali predprodajo, saj ko bi bile vstopnice razprodane, ne bi nekaj 100 ljudi še vedno čakalo na vhodu in prenašalo primitivnega obnašanja službe, ki bi morala skrbeti za varovanje! Obenem ne bi bilo nobene možnosti, da bi se ponovil stampedo, ki je vzel nekaj mladih življenj v Lipi! Varnostna služba bi morala ravnati drugače. Njihov odnos in način dela sta katastrofalna in mislili bi, da bo z vsem dvigovanjem prahu po smrti pred Globalom, na tem področju kaj boljše, pa ni! Kvečjemu slabše! In to je alarmantno!

Nimamo pojma kakšen se je dogodek zdel tistim, ki so ga doživeli od znotraj. Za nas, ki smo ga le od zunaj, je bil popolnoma porazen!

Škoda, ker smo se Umeka res veselili…

Barbara P.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.