Jazz Festival IZZVEN 8. repriza

13. Charile Hunter

13. Charile Hunter

9. in 10.11. 2007
Maribor / Narodni dom, Kibla
 
Zopet smo drugi vikend v novembru preživeli v Mariboru na jazz festivalu. Tokrat je imel  festival IZZVEN težko nalogo. Pritegniti vse martinove slavljence in prav tako v čim večji meri privabiti vse, ki so bili zavezani k  volilnemu molku. Tudi tokrat jim je to še kako dobro uspelo!
 
Prvi dan, v petek, so nam najprej postregli z zasedbo Larry Ochs Sax & Drumming Core zasedbo, ki pa je seboj pripeljala še goste. Že lansko leto navdušejoča Japonca Satoko Fujii in Natsuki Tamura, ki sta tudi letos navdušila že svojo znano štajersko publiko. Nasljednji veliki koncert se je prav tako zgodil v veliki dvorani Narodnega doma. Tokrat pa je bil glavni na odru Charlie Hunter na kitari s svojim triom. Virtuoz, ki ima na svoji kitari eno struno »preveč« in tako kar sam igra še bas spremljavo za celoten trio je ponesel v dvorano prave groovy in acidjazz vibracije. Za zaključek prvega večera je bila zadolžena zasedba Electric Barbarian, ki je s pomočjo svojega DJ Grazzhoppa popeljala publiko k zaključku večera.
 
Sobota, dan za veliki finale, pa je žačela norveška zasedba Hustonville. Z energičnim začetkom so nas z mešanjem ritmov indijske glasbe in primesi ameriškega countrya popeljali v večerno dogajanje, tokrat v Kibli. Glavno predstavo na odru velike dvorane Narodnega doma pa so za njimi začeli Christy Doran’s New Bag. Švicarska zasedba, ki nam je s svojo mešanico jazza in rocka predstavila vokalne razsežnosti svojega pevca Bruna Amstada, ki segajo od jazz improvizacij do klasičnih rock ritmov Pearl Jam-ov. Sledil  je zaključek festivalskega dogajanja na odru in pod njim. Ansambel »King« Naat Veliov & The Original Kočani Orkestar iz Makedonije je zamajal publiki tla pod nogami in v dvorani se je pričelo pravo Balkansko rajanje s trubači, ki se je končalo med ljudni v dvorani s plesom in s trubo v ušesih vseh navzočih!
 
      
 
Tekst in foto (1-14): Marko Mazej
Foto (15-28): Matjaž Škrinjar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.