I say Zion, you say Train

zion02

Ljubljana / Gala hala
21.11.2007
Vstopnina: 12 / 15 €
 
Zadnje čase piha po dolini Šentflorjanski in v njeni bližnji okolici zanimiv veter dobrih koncertov. Za glasbene okuse bi sicer lahko rekli: „Sto ljudi, dvesto superg“, ampak govorim o kvalitetnih koncertih ne glede na stil. In sredin siv večer so nam tokrat popestrili Zion Train, legendarno ime legendarne Marleyeve pesmi.
 
Že sama zasedba je, kljub današnji poplavi vse mogočih kombinacij različnih inštrumentov, precej nenavadna. Zion Train sestavlja MC, DJ in trobilna sekcija. Pozavna in trobenta sta nadgradili že tako popoln zvok, ki je prihajal izpod prstov DJ Neila Percha. Sozvočju je dal piko na i MC YT, ki nas je presenetil na odru, saj je nadomestil Dubdadda, ki naj bi odpovedal zaradi osebnih razlogov. Neil je jedro skupine že iz zgodnjih devedesetih let, to pa je dokazal tudi na odru, kjer je kraljeval brez sence dvoma. Škoda le, da je oder Gale hale tako majhen in je bil Perch potisnjen v ozadje. Ampak, kot že rečeno, zelo jasno je bilo, kdo je kralj odra.
 
YT je bil zelo komunikativen in redno vključeval ‘Ljubljano’ v skladbe. Odigrali so tudi nekaj skladb Skatalitsov, predvsem pa so koncert proti koncu ritemsko stopnjevali. Zato smo na koncu iz začetnega bolj ležernega pozibavanja prešli na energično skakanje. Koncert je trajal dobro uro in pol, v kateri se je cela dvorana spotila in naužila glasbene perfekcije. Po že nekaj precej praznih koncertih dub cluba smo tokrat z veseljem ugotovili, da publika za tovrstvno glasbo obstaja tudi v LJ, le aktivirati jo je potrebno s kvalitetnimi gosti.
 
Tekst in foto: Tjaša Janovljak
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.