Skajanje po vzhodnem centralnem času: Eastern Standard Time

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljubljana / klub Gromka
9.10.2007
vstopnina: 6 / 8 €
 
V Gromki se odvija t.i. skanksterska jesen, ki skrbi, da nas meglena jutra in prepričljivo jesenske temperature ne ohromijo. T.i. skanksterska jesen preprečuje, da bi odšli v posteljo s hladnimi nogami. Po impresivnih Nizozemcih so nam tokrat ogreli noge Eastern Standard Time iz glavnega mesta Združenih držav Amerike.
 
Začetek je bil precej klasičen, tako je prazen klub spominjal na prepoved kajenja, po prvih notah pa se je v trenutku napolnil. Hiter tempo, s katerimi je Eastern Standard Time otvoril koncert, je prevzel množico, ki se je prepustila glasbi. Na odru je bilo osem glasbenikov v sestavi: pevec in tolkalist I-Peace Unikue, Philip Cooper na pozavni, James McDonald na bobnih, Robbie McDonald na baski, hudo dober vokalist in klaviaturist Don Palmiero, Justin Rothberg in Brett Tubin na kitari ter saksofonist Morgan Russell. V enoinpolurnem nastopu so nam postregli z veliko jamajškega skaja in rocksteadyja. Med koncertom so se tudi nekajkrat zamenjali na inštrumentih, za eno skladbo pa je poprijel za kitaro še trenutni sopotnik, ki so ga našli nekje na poti med turnejo. Navdušenje množice je zahtevalo bis in Američani so nam postregli z dvajsetminutnim podaljškom.
 
Največji minus večera je after koncerta. Takoj, ko je bilo koncerta konec, se je glasnost glasbe neprimerno znižala, kar je večino pripravilo do odhoda na cigaret ter eventuelno kar domov. Kljub dejstvu, da je bil torek, se je našla kopica srečnežev brez obveznosti naslednjega jutra, ki pa žal ni bila potešena v svojih žurerskih pričakovanjih.
 
Tekst: Tjaša Janovljak
Foto: Šoba
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.