Select: dobra glasba, zabava in pozitiva

Select: dobra glasba, zabava in pozitiva

Select: dobra glasba, zabava in pozitiva

Postopen in vztrajen come-back na sceno; pa saj v bistvu nikamor niso šle… Dečve iz skupine Select so v polnem zagonu in posledično so prišle na vrsto za intervju tudi one. Rockonnet se je spravil nadlegovat Kaly in rezultat tega je… 
 
 
Ste zadihale? Po nekakšnem premoru spet napadate zvočnike… Kako sploh to, da ste se »skrile« javnosti za določen čas?
 
Vsak umetnik potrebuje čas in prostor, da lahko kreativno ustvarja. Me v zadnjih štirih letih zaradi nenehnega nastopanja doma in v tujini, nismo imele tega ustvarjalnega odklopa. Enostavno smo morale prekiniti nastope in medijsko prisotnost, da smo lahko nemoteno ustvarjale. Zadnje leto smo se posvetile pisanju besedil, koprodukciji. Želimo si, da bi bila naša nova zgoščenka ogledalo nas samih, našega ustvarjanja in vsega, kar nam je všeč. Zdaj smo spet tukaj in aktivne še bolj kot prej!
 
 
Na pragu je nov album. Kaj se lahko pričakuje od njega; pa od vas? In kar je seveda najbolj pomembno – kdaj?
 
V ta album smo vdihnile svojo dušo in srce. Že vse življenje se ukvarjamo z glasbo in imamo zelo širok glasbeni okus, kar bo zelo opazno na naši plošči. Predvsem pa gre za eksperimentiranje z različnimi glasbeni zvoki, z mešanjem glasbenih zvrsti, tako da bo slišati pop v povezavi s funky, groovy, house, dance, jazz, r’n’b in drugimi zvrstmi, veliko bo zanimivih kitarskih ritmov. Sodelujemo z ekipo, ki zna prisluhniti našim željam, je pripravljena eksperimentirati in nam daje proste roke, da se lahko izražamo kot glasbenice in tekstopistke. To je še posebej vidno v naših močnih besedilih, za katera marsikdo pravi, da so netipično popovska, saj so na trenutke zelo globoka, tudi če na prvo poslušanje delujejo mogoče lahkotno, predvsem pa nosijo sporočila, v katerih je dovolj manevrskega prostora, da se z njim poistovetite in si ustvarite svoje zgodbe. Z besedili hočemo dati neko svojo izjavo in opozoriti ljudi, da je treba uživati življenje, da je glasba močno orodje, s katerim se lahko znebimo stresa in frustracij, se zabavamo in se hkrati zavedamo vrednot, družine in prijateljev, na katere v hitrem tempu življenja vse prevečkrat pozabimo. Da bo plošča raznovrstna, predvsem pa produkcijsko izredno kvalitetna, so poskrbeli vrhunski producenti: Martin Štibernik, Shatzi in Menace (New York). Dobra polovica plošče je bila narejena v New Yorku, večina pesmi pa je v slovenskem in angleškem jeziku. Vse je narejeno, kdaj pa bo plošča izšla, se bomo odločili skupaj z našo založbo Menart records.
 
 
Zanimivo, da ste povezane z ameriško Babysaures records. Kako je sploh prišlo do sodelovanja? Kakšne so vaše želje od te naveze?
 
Sodelovanje z ameriško založbo je odraz našega dolgoletnega sodelovanja z ameriškim producentom Menace-om. Je kot nek naš angel varuh, hkrati pa je postal naš dober prijatelj. Sprva smo težko verjele, da si producent, ki je sodeloval že z Madonno, Prince-om, Whitney Houston, Billy-jem Joelom, Lenny-jem Kravitzom in podobnimi, želi sodelovanja z nami, a v teh letih je dokazal, da so njegove namere iskrene in da verjame v naš talent. V nas je vložil svoj čas in denar, predvsem pa smo mu hvaležne za podporo, ki nam jo nudi. Od Babysaures records dejansko nič ne pričakujemo. Če nič ne pričakuješ, je toliko slajše, ko se zgodi..
 
 
Vam to predstavlja oziroma ponuja le dodaten zaslužek ali to vidite kot resničen projekt, ki vam odpira in utira prihodnjo glasbeno pot?
 
O zaslužku ne razmišljamo, sploh v tej fazi še ne. Vesele smo, da lahko sodelujemo z založbo onstran luže. Najbolj pomembno od tega sodelovanja nam je, da čim več ljudi sliši našo glasbo. To so navsezadnje želje vsakega glasbenika. Pogoj za sodelovanje pa je z naše strani bil, da mora biti pri izdaji naših singlov v ZDA vsaj en single v slovenskem jeziku, saj želimo da vsi spoznajo naše korenine in državo, v kateri živimo. Po izdaji singlov pa bomo videli, kako naprej. Želje in plani so, a do uresničitve naj ostanejo zaviti v tančico skrivnosti.
 
 
Kljub nerazpoznavnosti pa so vas v ZDA kar lepo sprejeli… Imele ste tudi že priložnost predstaviti se na Global Beat TV; kakšni so bili občutki po tistem?
 
Slovenska premiera U la la (que sera sera) se je zgodila na RTV Slovenija, svetovna pa na Global Beat Tv v New Yorku. Za televizijo smo dale polurni intervju, videospot pa so predvajali v slovenskem jeziku. Dejansko nismo mogle verjeti, da se to res dogaja. Če nisi venomer prisoten na nekem ozemlju, si vedno zelo skeptičen o teh zadevah, sploh zaradi tega, ker je že veliko našim prijateljem spodletelo v tujini, oziroma so jim obljubljali vse mogoče pa se nič od tega ni uresničilo. Tanja je klicala sestrično na Manhattan, da je preverila, ali je res, kar so nam sporočili iz ameriške televizije, da so na željo gledalcev morali oddajo večkrat ponoviti in ko se je vse izkazalo za resnično, smo bile nepopisno vesele. Dobile smo veliko pošte in e-mailov s pohvalami, s ponudbami za snemanje reklam, spotov, dokumentarcev, tudi albuma…Takrat se nismo odločile, da odpotujemo v ZDA, predvsem zaradi financ, ki so na žalost vedno velika ovira večine glasbenikov. Tukaj pa je treba omeniti še našo željo, da začnemo s promocijo novih pesmi najprej na domačem teritoriju, ki ga bolj poznamo in imamo tukaj največ oboževalcev. Čas za tujino v pravem pomenu besede še prihaja.
 
 
Ampak če damo tujino na stran – še vedno je prioriteta domače občinstvo, kajne? Kdaj in kje nastopate kaj v bližnji prihodnosti?
 
Seveda! Slovensko občinstvo je tisto, ki nam je najbolj pomembno in nam je tudi izredno naklonjeno, za kar smo neizmerno hvaležne. Če ne bi delale v svoji rodni domovini, potem vse skupaj ne bi imelo nobenega smisla. Tudi ko predstavljamo svojo glasbo v tujini, vedno in povsod povemo, da prihajamo iz prelepe dežele, kjer so ljudje prijazni in znajo ceniti dobro glasbo. Predvsem pa vztrajamo na tem, da poleg naših angleških komadov slišijo tudi slovenske. Še posebej če gremo nastopat na Hrvaško. V ZDA zaenkrat slovenski komadi nikogar ne motijo, prav tako očitno ne v Kanadi, kjer so nas kot edine slovenske predstavnice povabili na njihov video festival, kjer so nas uvrstili v kategorijo z Junior Jack, The Chemical Brothers, Air, Right Said Fred, Deep Dish,… V Nemčiji pa se prav tako vrti spot U la la (que sera sera) v slovenskem jeziku.
 
Nastopamo domala po vsej Sloveniji, čez poletje pa smo največ nastopale na naši obali, kjer nas je bilo mogoče videti tudi na Rumeni noči v Kopru, na Hrvaškem pa nazadnje v Medulinu. Jeseni bomo nastopale v Novi Gorici, Murski Soboti in seveda na Štajerskem, kjer imamo še vedno največ nastopov. Seveda bomo prisotne tudi drugje, zato je najbolje če spremljate naši spletni strani: www.select3.net in www.myspace.com/select3music, saj pripravljamo za pozno jesen tudi šest večjih nastopov s show programom, plesalci, nagradnimi igrami in različnimi gosti, o katerih boste sproti izvedeli v medijih. 1. septembra se je na MTV Adria zgodila premiera našega spota za Modro misel. Na MTV Adria pa bo 16. oktobra predstavljen tudi zmagovalni dokumentarec s snemanja spota in bo razkrito, kdo si je prislužil lepo nagrado spletne turistične agencije Odpotuj.net, in sicer vikend paket za dva osebi na Mallorci. Jeseni snemamo že tudi nov videospot, ki bo predstavljen javnosti konec letošnjega leta.
 
 
Malo osvežite sceno, ne bo škode. Še pozdrav ljubiteljem vaše glasbe…
 
Cenite male stvari v življenju in vredni boste velikih! Uživajte v dobri glasbi in pridite na kakšen nastop, da se bomo zabavali skupaj! V življenju si je namreč potrebno privoščiti dobro zabavo v krogu pozitivnih ljudi. Hvala ker nas podpirate. Tukaj smo zaradi vas!
 
Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.