Prvi element: Kenny Larkin

Kenny 1

Klub K4/ 28. 9. 2007
 
V sklopu nove 4kine serije techno eventov Elements se nam je preteklo soboto na prvem izmed štirih predstavil detroitski mojster za mešalkami Kenny Larkin. Detroitski zvok svoje začetke beleži v osemdesetih letih, ko so srednješolski prijatelji Derick May, Richard Saunderson in Juan Atkins svoje kletno ustvarjanje s pomočjo detroitskega radijskega veljaka (The Electrifying Moyo) postopoma začeli predstavljati širši publiki. Čeprav detroit techno v prvem planu povezujemo z minimalom, v sebi skriva tudi vplive zgodnjega chicaškega housa, jazza, soula in bluesa…
           
Kenny Larkin (Art of Dance Detroit, Peacefrog/USA), ki se uvršča v drugo generacijo detroitske scene, se je v Sloveniji predstavil prvič. Dve-urni set je na velikem 4kinem flooru začel kmalu po drugi uri in ga predvsem v začetnem delu začinil z jazzy prehodi, ki jih je kasneje v bolj stabilnih minimal ritmih nadomestil z remiksi hitov kot je na primer Rolandov evegreen “Knights of the Jaguar”. Po opravljenem setu je z zanimanjem spremljal dogajanje v 4ki, mešalke pa je prevzel Organon (Elements, MaschinenAvantgarde). Na velikem flooru so za dobro vzdušje ob ravno pravšni gneči poskrbeli tudi Ulix(Elements, Downlands), Ocular (Elements, MaschinenAvantgarde) in VJs Dekaos. Na manjšem plesišču so v deepu razvajali Octex (rx:tx), Srauff (Elements, MaschinenAvantgarde) in Zergon (Synaptic).
 
Kljub vsakoletnim 4kinim prenovam se letošnje izboljšave zagotovo uvrščajo med ene izmed boljših; z ureditvijo zunanje, sedaj že s streho pokrite kadilnice je 4ka pridobila tisti kotiček, ki sem ga pogosto ob veliki gneči in spremljajoči vročini v notranjosti pogrešala. Izhodi iz kluba namreč niso dovoljeni, prostora na prostem pa do sedaj ni bilo. Hkrati so simpatične manjše spremembe na velikem flooru in tehnične izboljšave, neverjetno dobro pa se je tokrat držal tudi že tradicionalno problematični ženski WC.
 
Da, 4ka bo v letošnji sezoni zagotovo klub, kjer se bo preplesalo še veliko nepozabnih noči!
 
Tekst in Foto: Mojca Mayr & Assistance
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.