KT Tunstall – Drastic Fantastic

KT Tunstall - Drastic Fantastic

KT Tunstall – Drastic Fantastic

2007, Relentless / Dallas
 
Tretji album KT Tunstall bo vsekakor utrdil njeno pozicijo znotraj popularno-glasbene mašinerije. Singel Hold On, s všečno bluesi-slide frazo na začetku,je podobno poskočen kot njena prva večja uspešnica Black Horse and The Cherry Tree iz prvenca Eyes To The Telescope (2004, Relentless) in je že takoj po izidu navrgel nekaj solidnih uvrstitev na glasbene lestvice predvsem v anglosaksonskih deželah.
 
V takšni poskočni maniri je večina med enajstimi dokaj bogato produciranimi pesmimi. Poskočnimi, plesnimi in z optimistično melodijo; med prvimi sedmimi osmimi skladbami temu opisu ne ustreza zgolj recitalska White Bird. Optimističnost v melodiki Tunstallova ohranja tudi, če lirika le-temu ne ustreza čisto (npr. Saving My Face). Ravno omenjeni optimizem je skupni imenovalec celotnega albuma, ki v celoti izzvezni kot ušesu prijeten pop. Recitalski umiki z že omenjeno White Bird ter Beauty of Uncertainty, ki ji pridih skrivnostnosti daje predvsem bas linija, ali pa spogledovanje z minimalističnim impresionizmom v Someday Soon album obogatijo ter presekajo linearnost, ki je sicer večinsko prisotna.
 
Če je bil lanski album Acoustic Exstavaganza (2006, Relentless) v celoti akustičen ter meni osebno precej všeč – stilsko se mu KT na Drastic Fantastic najbolj približa z zadnjo skladbo Paper Aeroplane – pa je tokratni bolj podoben prvencu ter komercialno ambicioznejši. Kljub temu se zdi, da na njem, podobno kot na dosedanjih izdelkih, KT Tunstall ohranja rdečo nit ter idejo njej ljube godbe, brez pretiranega prilagajanja komurkoli. Všečno!
 
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.