UTRIP klubske scene

K4 Utrip 1

Klub K4/ 14.9.2007
Vstopnina: 7 € pred polnočjo, 8-9 € po polnoči
 
 
Privrženci klubske scene smo bili čez poletje prikrajšani za slastne štirkine večere z zanimivimi slovenskimi in tujimi gosti. Po dveh mesecih festivalov in koncertov v tujini in ležanja na plaži pa smo končno dočakali… Legendarni klub na Kersnikovi 4 je po poletnem oddihu znova odprl svoja vrata.
 
Novo sezono so letos pričeli nekoliko drugače, z trodnevnim uličnim festivalom multimedijske umetnosti Utrip. Tako smo si lahko v četrtek, 13.9. in petek, 14.9. na Hribarjevem nabrežju ogledali razstavo letakov, ki so v preteklih treh letih pripomogli k prepoznavnosti celostne podobe kluba in glasbenih smernic, ki jih ta zastopa. Istočasno je na Jurčkovem trgu kreativna ekipa Street-arta v dveh dneh ustvarjala eksperimentalno umetniško delo, v petek pa je popoldan ob Šuštarskem mostu potekal 4kin second hand sejem vinilk. Po devetnajsti uri se je ravno tam začel glasbeni in vizualni uvod v otvoritveni večer, ki se je po enajsti uri nadaljeval v Klubu K4.
 
Gneča pred vhodom še pred polnočjo je napovedovala, da se nam obeta zanimiv večer. Okoli ene ure je bil klub že močno zapolnjen in tu se je v pozitivnem smislu izkazal kadilski zakon. Čeprav so bili nekateri kotički 4ke tako nabiti, da si že težko plesal, nisi bil obremenjen s tem, da bo kdo pustil vžig cigarete na tvoji novi srajčki. Vendar zaradi tega kadilci niso bili prikrajšani za svoj dim cigarete. 4ka je med redkimi lokali v Sloveniji, ki so že uredili kadilnico. Le ta je zunaj, narejena kot terasa lokala in ograjena z visoko ograjo. Manjša zamera gre tu vodstvu kluba, ki ne dovoljuje vnosa pijače na teraso oz. kadilnico, vsi pa vemo, da cigaret najbolj paše ob požirkih pijače. Vprašanje je, kako se bo kadilnica obnesla pozimi in ob deževnem večeru, saj ni pokrita niti ogrevana. Poleg tega je sedaj garderoba v kadilnici, se pravi na odprtem, kar zna biti zelo nerodno za obiskovalce.
 
Za zvezdo večera se je izkazal DJ Vector Lovers, ki je v main floor pripeljal vzdušje Berlina in Londona. Slovenski publiki se je predstavil s pravkar izdanim tretjim albumon AfterGlow. V njegovih setih je čutiti vpliv Kraftwerkov in Depeche Modea s primesmi zvokov iz računalniških igric, kar je očitno začaralo tudi občinstvo, saj smo polesavali še dolgo v noč.   Gramofon so sukali tudi Medvedek Robotek, Leight in Splinterhouse. Na malem flooru pa smo se gibali v ritmih 70’s funky disca in breaka z Woo-Djem, Dadom in Roccom.
 
Otvoritveni večer v štirki je uspel! Uspelo mu je napolniti in zadovoljiti zahtevne privržence klubske scene in uspelo mu je pritegniti pozornost in željo po še tako odličnih večerih v prihajajoči sezoni Kluba K4.
 
Tekst: Maja Gregl
Foto: Živa Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.