Terrafolk v Križankah

Terrafolk v Križankah

Terrafolk v Križankah

Ljubljana / Križanke
15.09.2007
Vstopnina: 22 € oz. 40 €
 
Začetek mojega teksta se bo začel z začetkom, ki ga ni bilo. Pred Križankami sem bila slabe pol ure pred napovedanim začetkom koncerta, notri sem zaradi gneče prišla ob 21:20 in koncert je bil že v polnem teku!? Zakaj organizatorji ne morajo odpreti teh ozkih vrat nekoliko prej? Nergavost so mi v slabi minuti po prihodu izbili iz glave nastopajoči, ki so že kraljevali na odru. Kvartet sestavljajo Bojan Cvetrežnik na violini in mandolini, Danijel Černe – Mystika na kitari, Marko Hatlak virtuoz harmonike, ki tudi poje in bobna, ter Kate Hosking kontrabasistka in pevka.
Tekom koncerta je vsak izmed glasbenikov zamenjal inštrument, najbolj impresivna je bila Kate, ko je udarjala s kladivom po železnem nakovalu, navdušila pa je tudi z lončenim basom ali gudalom po ljudsko. Poleg neverjetne energičnosti in komunikativnosti, ki jo je Avstralka pokazala na odru, je naravnost impresionirala z odličnim vokalom. Močan in predirljiv glas se je najbrž slišal do Trnovega. Na splošno je cel kvartet deloval izjemno sproščeno, zelo veliko so komunicirali s publiko. Lahko rečem, da so Terrafolk na tokratnem koncertu poleg izredne komunikativnosti, dokazali tudi izjemen entuzijazem. Po mojem mnenju je le glasbenik z resno predanostjo lahko kvalitativno uspešen in Terrafolk definitivno spada v to kategorijo. Zato je obisk njihovega koncerta pravzaprav obvezen za vse glasbene navdušence, saj tako visoko nadarjenost premore le redko kdo, ker pa njihov spekter sega od klasik rock’n’rolla, metala vse do klasične glasbe, na njihovem koncertu uživajo praktično vsi.
Skupina je kar dvakrat podlegla aplavzu množice in ko sem na koncu koncerta pogledala na uro, sem s presenečenjem ugotovila, da je minilo skoraj tri ure od začetka, ki ga ni bilo. Med koncertom pa nisem mogla mimo t.i . VIP oddelka s sedeži, ki so ga organizatorji prodajali po dvojni ceni. VIP je bil nastanjen desno od odra in s tem po mojem mnenju prikrajšan za frontalno sliko in zvok, so pa dobili sedež in welcome drink. Ko voli, nek izvoli!
 
Tjaša Janovljak
 
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.