Ostinato v MIKK – u

ostinato_01

MIKK / Murska Sobota
12. 9. 2007
Vstopnina: 3€
 
Če me spomin ne vara, sem zadnjič videl kitaro z bleščavim trupom, ko sem spremljal Jean-Paula Bourellya. Slednji ima sicer s post-rockom bolj malo zveze, zato se pa bleščavost kitare Davida Hennesya poda space zvoku, ki ga na trenutke bruhajo iz sebe Ostinato. Koreografska finta.
 
Bosonogi godci iz ZDA tokrat niso imeli sreče z datumom; ali pa smo bili mi pod odrom tisti, ki jim je fortuna obrnila hrbet. Košarka, nogomet pa še sredina tedna je kar lepa bera izgovorov, da se ne premakneš izpred domačega ognjišča. Kljub vsemu se je nabralo dobrih petdeset ljudi, mogoče kak par ušes več. Le-ti so slišali dobro uro dolg koncert, kar ni veliko, če še prištejemo dva dodatka. Pa tudi pesmi niso tekle ravno tekoče skozi. Nasploh prva polovica koncerta nekako ni stekla po pričakovanjih, ni bilo prave energije. Večinsko instrumentalni komadi z novega albuma, ki premorejo precej atmosfersko-zasanjanega medprostora, pri publiki niso naleteli na pravi odziv (pa tudi bas se je preveč slišal, vokali pa premalo). Elan ter moralo so dvignile pesmi starejšega datuma ter z več noiserskimi prijemi – enako velja za novejše v tej maniri. To je opazila tudi skupina ter se poskušala dražati bolj te formule. Zato je drugi del izpadel bistveno boljše. Odziv iz publike se je popravil (čeprav nas je bilo manj) pa tudi skupina se je nekako bolj sprostila ter vživela v glasbo in nastop. Dve dodatni skladbi ter še želja po kakšni več sta zaključili ta nastop.
 
Tarnanje nad majhnim obiskom bi bil prepoceni trik za zaključek. Je pa res, da je koncert zmeraj interakcija med publiko ter nastopajočimi – če bi štela samo skupina, potem bi bile to vaje v domači garaži – in oboji morajo najti skupno točko, da lahko rečemo, da je koncert uspel. In več kot je ljudi v publiki, hitreje praviloma do tega pride. Nadalje šteje še zvrst glasbe itd. Kakorkoli že, Ostinato so svoje odigrali in nobene potrebe ni po skominih za zamujeno košarko. Znotraj povprečja in korektno.
 
Tekst: Matjaž Jaušovec
Foto (Menza pri koritu): Jurij Bizjak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.