Ignite navdušili v Ljubljani

One Step Away

One Step Away

Ljubljana / Gala hala – letni vrt
03.08.2007
Ko se je razvedelo, da bo v Ljubljano ponovno, po dolgih letih prišla ameriška socialno politično angažirana hardcore skupina Ignite, smo bili prav vsi navdušeni. Sprva sem se bala, da bo koncert potekal v Gali Hali, saj bi bilo zagotovo razprodano in seveda ponovno zapolnjeno do zadnjega kotička. Na srečo so organizatorji zadevo tokrat organizirala na čudovitem letnem odru Gale, kjer je prostora za tak koncert več kot dovolj, atmosfera odlična, manjkali pa so le obiskovalci, fani te priljubljene skupine iz ameriškega Orange Countya.
 
Tokrat so se kot predskupina predstavili mladi, talentirani, energični fantje iz sosednje Hrvaške One Step Away. Mogoče nam samo ime ne pove nič, a če zraven omenim, da je frontman najmlajši član hrvaških punk rock prvakov Overflow, nam je vsem seveda jasno, da bo nastop enkraten. Melodični punk rock s hrvaškimi besedili je bil prava popestritev za uvod v večer skupine Ignite. Prvi nastop v Sloveniji pa so obiskovalci nadvse dobro sprejeli, tako da se ni za bati, da skupine One Step Away nebi gostili v prihodnosti večkrat.
 
Ignite – skupina, ki je trenutno na turneji, kjer predstavlja njihov zadnji album Our Darkest Days, se je po dolgih letih obiska v Ljubljani ponovno predstavila tu. Nazadnje so obiskali ljubljanski Tivoli na Warped Touru pred leti in že takrat so Slovenci vrgli oko nanje. Preprost prihod na oder ter udaren začetek s komadom Powerty for all in že se je vedelo, da bo koncert izpadel odlično. Do zadnjega kotička zapolnjene prve vrste so se razživele pod odrom ter na odru, ni manjkalo stage divingov (oz. jih je bilo še preveč) – nekateri uspešni, drugi malce bolj boleči pa vendar, važno da je žur? Na koncert so se zvrstili predvsem komadi zadnje plošče Our Darkest Days, ni manjkalo hitov prejšnjih albumov ter nekaterih priredb skupin Bad Brains, U2 ter legendarnega Johnnya Casha. Res odličen koncert, še bolj odlične skupine iz O.C.-ja ter še bolj presrečni obrazi slovenskih fanov po koncertu. Sezona v Gali Hali je torej odprta. Pohvale gredo tokrat predvsem organizatorju, da je speljal še en super koncert!
 
Tekst: Monika Klinar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.