Dyse – Dyse

Dyse - Dyse

Dyse – Dyse

2007, Exile on Mainstream
 
Iz prijateljstva, spletenega v bendu Rodeo Queen, se je leta 2003 kot stranski projekt rodil DŸSE. Srečanje Andrea Dietricha in Jarija Rebeleina v Amsterdamu (projekt sta poimenovala po amsterdamskem Dysencatmotelu) je vodilo do neomejenega eksperimentiranja, ki je kasneje našlo mesto na mnogih singlih, pod okriljem založbe Exile on mainstream pa sta letos izdala svoj prvi album.
 
DŸSE tudi na prvencu ostajata zvesta osnovni ideji projekta: brezkompromisno ter inovativno glasbeno ustvarjanje. Še najbolj bi se celotnemu zvoku albuma lahko približali z oznako »dirty math rock«, vendar je očitno prehajanje med mnogimi zvrstmi. Že prva skladba Underlaydisk nam v spomin prikliče tako Shellac kot Melvins ter priča o razgibanosti celotnega albuma. Noisovski vokali najbolj prepričajo v sredini albuma, s komadi kot Monsterman ter Mannausgold; predvsem v slednjem, kjer konstantno ponavljanje borih dveh verzov besedila doseže, da ti pesem ostane v spominu. Album zaključita z Wolke, kjer lahko zasledimo celo določene psych-jazz elemente z uporabo na albumu precej nepričakovanih trobil.
 
V 40 minutah brutalnega bobnanja ter impresivnih kričečih vokalov se nam DŸSE dodobra predstavita ter, še pomembneje, pustita dober vtis. Če so poročanja o nepozabnih glasbenih nastopih resnična, pa se bomo lahko prepričali tudi sami, saj se bosta Andre in Jari na svoji evropski turneji ustavila tudi v murskosoboškem MIKK-u ter ljubljanski Menzi.
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.