Wet Bed – 8.Ball

Wet Bed – 8.Ball

Wet Bed – 8.Ball

2006, Multimedija
 
Nu-metalci Wet Bed so pri življenju že cirka 6 let, lani pa je bila tale njihova prelomnica, ko so 15. novembra izdali prvenec naslovljen z  8.Ball. Te »mlade pištole« z mnogimi izkušnjami tako iz domačih kot tujih odrov slovijo predvsem po ostrem, energičnem pristopu in z besedami izrečenimi brez dlake na jeziku.
 
Na sicer dokaj kratkem, a kristalno jasnem cedeju se četvorka v postavi Uroša Bučarja aka Ujca na vokalu, Jureta Koširja na kitari, Leona Kusljana na basu in Mareta Grubarja na bobnih predstavi ravno tako kot je bilo pričakovano. Zgoščenka je naravnost hudobna, mogoče malo primitivna na dober način, karakterno močna in resnično udari po mizi, da si jo resnično zapomneš – no vsaj dokler ne najdeš substituta. Edini pravi minus plate je, da je vseeno le tako prekleto, brezmadežno nu-metalska, da takoj ko pride nova izdaja s to zvrstjo, lahko z lahkoto menjaš plato. Manjka le tista pika na i, ki bi obarvala plato z nekaj več unikatnosti, ampak tudi brez tega je definitivno stvaritev, ki je poskrbela za popestritev ponudbe albumov iz domačih logov. Wet Bedovci so tudi pred kratkim osvežili spomin fanov na njih z (relativno) novim videospotom za komad 8. Ball, ki izpade ravno tako udaren kot komadič sam po sebi. Sicer v angleškem jeziku posneto plato so fantje vseeno zaključili s slovenskim naslovom in tako opozorili Evropo, ki so jo kar nekaj malega prepotovali, da so doma pod Alpami, kjer se očitno tudi dela dobra glasba. Na srečo skupine pa je domača nu-metal scena milo rečeno uboga in v tem nekonkurenčnem okolju si lahko dovolijo miren marš naprej. Sicer pa; kdo se pritožuje?!
 
Plošček je vreden nekaj krogov poslušanja in še veliko več dokler ne pride noviteta na sceno – pa magari izpod rok istih ljudi! Zmoči posteljo še ti….
 
Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.