Reggae po Pohorsko

IMG_7786

17.-19.08.2007
Sveti Trije kralji / Pohorje
Vstopnina: 20€
 
16., 17. in 18. avgusta se je na Pohorju pri Treh kraljih dogajal reggae festival Samoreggaestan. Nažalost smo uvodni četrtkov večer preskočili in se na festival podali šele v petek okoli 6h, z najboljšim namenom, da ujamemo večji del nastopajočih. Hitimo mi veselo po avtocesti in se usuje dež, ma ne usuje, to je bila povodenj. Kolone avtomobilov so bile zaustavljene na odstavnem pasu, promet popolnoma ustavljen. Mi seveda polni pozitivne energije se nismo dal motiti, malo smo počakal, med tem se je usula še toča, in piči dalje. V Slovenski Bistrici pobrali še enega kolega z Dunaja, spili eno pivo za en evro in dvajset centov!!! in okoli 12h prispeli do Treh kraljev.
 
Ko smo se namestili, smo šli takoj preverit, kaj se kaj dogaja na prizorišču. Koncerti so seveda zaradi vremena vsi odpadli in so bili prestavljeni na naslednji dan. Pravzaprav dobra novica za nas, saj bi tako lahko ujeli večino nastopajočih. Vse dogajanje se je poskrilo pod šotore in v dub ritmih je raja plesala do jutra. V soboto po obvezni jutranji kavi smo se odpravili raziskat okolico. Prizorišče je bilo postavljeno v res prijetnem okolju. Šuma, svež pohorski zrak z razgledom na Štajersko, idealni pogoji za dober reggae žur. Sound system se je prižgal ob dvanajstih in ljudje so se počasi nabirali, vendar do kakšnih presežkov obiska ni prišlo. Tistih par sto pa je maximalno ležerno pričakovalo začetek koncertov. Pred tem so se odvijale še razne delavnice, projekcije, predavanje Toma Križnarja  o Darfurju ter razni športni eventi.
 
Okoli štirih so se začel koncerti z Radikal Dub Kolektivom iz Zagreba. Folk se še ni najbolj razgrel in preveliko koncertno prizorišče je bilo skoraj čisto prazno. Tako vse do večera so vsi bolj ali manj poležavali po okolici in First Light Orchestra (Italija), domači Zlati kastrioti in White Vibrations (Celovec) so igrali bolj za peščico, Italjani Franziska pa so odpadli. Šele s Francozi Dubians se je vzdušje segrelo in se je z vmesnim pogrevanjem pri kresu nadaljevalo še do španskih regijašev Cañaman. Nastala je cela veselica in po koncertih smo se preselili na sound system stage in tako do jutra.
Festivalček je bil prijeten in dobro organiziran. Pri tem jim je čisto zagodlo vreme in upam, da so ga izpeljali vsaj na pozitivni nuli. Drugo leto pa bi vas lahko prišlo malo več, da podprete sceno, saj na Pohorju se nekaj dogaja.
 
Tekst: Miha Šalej
Foto: Timl

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.