O.Z.O.R.A

IMG_7690

Ozora / Madžarska
8.-12.08.2007
vstopnina: 55 €

Festival, ki že nekaj let privablja trencerje iz cele Evrope, se odvija slabih 200 km od slovensko madžarske meje. Imenuje se po vasici, ki je najbrž le v času festivala deležna tolikšnega obiska. In letos je bil obisk najmanj enkrat večji kot lansko leto. Govora je bilo o 7000 obiskovalcih.

Razgibavanje se je začelo že v sredo, vendar se je moja malenkost zaradi morske zadržanosti tja pripeljala šele drugi dan. Kakšna napaka! Sreda je bila namreč sončna in suha, kar se za naslednje dni težko reče. Že četrtek zvečer se je začelo deževno vreme, vendar je vrhunec definitivno doseglo v petek, ko je bil naliv tako močen, da je v res kratkem času na prizorišču nastalo jezero. Iz očitnih razlogov je bil program zabave prekinjen in edino kar nam je ostalo od zabave je bil šotor s pijačo. Pa tudi ta se je kmalu začel utapljati v blatu.

V soboto zjutraj je dež ponehal in meter globoki jarki so pripomogli, da se je jezero počasi spraznilo. Festival si je opomogel od nočne ujme, med šotori pa se je že razširila novica, da so petkovi DJ-ji prestavljeni na sobotni dan. Iz zajtrka na večerjo oz. kako doživeti dva žura v enem dnevu. Z lahkoto. In ko sem okoli 13h prišla do glavnega odra je bil žur največji. Vsaj tako se je zdelo v tistem trenutku. Po nekaj urah plesanja se mi je zdelo, da je vrhunec tedaj. In tako naprej do jutra, z vmesno pavzo hranjenja in tuširanja. Tudi sobotno vreme je bilo vse prej kot idealno, ampak dež ni bil prehud, tako da se je s hitrim plesanjem telo sproti sušilo.

Glede na neidealne vremenske pogoje, je bila glasba toliko bolj idealna. Na glavnem odru so prevladovali trši, plesni ritmi, malček hitrejši od bitja srca. Vsak DJ je izstopal po svoje, doživeli pa smo tudi žganje na električni kitari, s katero se je predstavil DJ Cosmosis, ki je Ozoro ogreval že lansko leto. V chill šotoru so bili biti počasnejši od bitja srca, tako da smo tam lahko ohlajali svoja razgreta telesa.

Posebej moram omeniti še dekoracijo festivala, ki nadvse presega vse do sedaj videno. Čista petka! Poskrbljeno je bilo tudi za dodatne aktivnosti, kot je na primer (ne)namerno zgubljanje v labirintu v koruznem polju ali pa mešanje ravnotežnostne tekočine na iz naravnih materialov izdelanih vrtiljakih. Organizatorji si zaslužijo še petko za ekološko ozaveščenost, saj so obiskovalci prisiljeni zbirati svoje smeti, smetnjaki so na vsakem koraku, precej redno pa se po prizorišču sprehajajo pobiralci smeti.

Kljub dežju sem festival zapustila polna pozitivne energije, saj goa trance oddaja signale ljubezni, harmonije, medsebojnega spoštovanja in razumevanja. Do naslednjega leta!

Tekst in foto: Tjaša Janovljak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.