Isobel Campbell – Milk White Sheets

Isobel Campbell – Milk White Sheets

Isobel Campbell – Milk White Sheets

2006, V2 / Dallas
 
Škotska artistka Isobel Campbell je z letošnjo izdajo ostala na domačem terenu. Njen takozvani »cutie pop« se laično zdi podoben uspešnicam TV-karakterja Phoebe iz nam vsem znane serije Prijateljev; ali pa, da kar citiram osebo, ki me je zmotila pri poslušanju te indie-folk pevke: »to se niti podrazno ne sme vrtet’ v umobolnicah!«.
 
Album Milk White Sheets je resnično tako nedolžen, kot je poimenovan. Gospa Campbellova ostaja zvesta otoškim koreninam in nam ponuja osveženo in resnično fršino, a latentno mešanico tradicionalnih britanskih ljudskih pesmi. Renomirana, a vseeno nesloneč na svoje pretekle stvaritve, nagrade in nominacije strelja ravno v srce prek svojega. Nekoliko drugačno od siceršnje glasbe; to je milo rečeno! Ne da je ne boste zasledili na prvih straneh medijev, sploh je ne boste zasledili. Da čutiš takšno glasbo, moraš biti izredno »drugačen«. Takšna mirnost, ki izhaja iz njenega sozvočja, lahko razbesni človeka nepripravljenega na razpust težav v zrak! Resnično, da bi prisluhnil temu cedeju, se moraš bežno prikloniti in uživati v spokoju, ki ga ponuja. Imaš dva potencialna tipa poslušalcev: a) ljubitelj angleške/škotske folk glasbe in b) mimoidoči v spokoju. Zanimivo, v kakšen trans te pripelje njen fantastičen vokal! Večini ušes zagotovo to ne bi bilo všeč, tudi sam nisem največji simpatizer slednjega, pa tudi »veliko« prodajnega uspeha plata ne bo zaužila… Ampak v tej igri gre za izražanje skozi korenine!
 
Malo je dni, ko resnično dobi takšna glasba fasado odrešitelja na belem konju – a so tudi takšni. Daj v usta, samo tako se lahko nekaj pogoltne in prebavi.
 
Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.