Papaya fever

Papaya 10

Papaya Day & Night Moto Music Summer Festival
18-21.7.2007, Otok Pag / Plaža Zrče
 
Vsako leto poslušam kolege in berem v medijih o tej plaži Zrče na Pagu, kako je tam najboljši žur, najboljša glasba in najboljša dekleta. Papaya Day & Night Moto Music Summer Festival je bil dober razlog, da smo se z družbo odpravili na eno izmed najbolj atraktivnih in obiskanih plaž Jadranskega morja.
 
Klub Papaya je letos priredil že tretji Papaya Day & Night festival, ki postaja že kar tradicija in se je odvijal od 18.7. do 21.7. Najbolj plesna plaža na otoku privabi na leto okoli 15.000 turistov, tri nadstropni prostor kluba Papaye pa na večer sprejme 2500 mladih obiskovalcev, ki ob house ritmih iščejo zabavo in sprostitev. V lanskem letu je samo festival v 4-ih dneh obiskalo preko 10.000 ljudi.
 
S prihodom na plažo Zrče smo se potopili v čisto drug svet, drugačno atmosfero, kjer se dan zamenja za noč in noč za dan. Tam se življenjski ritem popolnoma obrne na glavo, žuraš ga lahko 24 ur na dan. Poleg kluba Papaya se razpoteza dolga restavracija in nočni klub Aquarius, oba pa imata svojo bazo v Zagrebu. Aquarius se je iz kluba ob zagrebškem jezeru Jarun prelevil tudi v obmorsko diskoteko, Papaya pa je veriga lokalov na relaciji Zagreb-Bol na Braču-Novalja. Na koncu plaže stoji klub Kalypso, ki je kot prvi za zabavo izkoristil plažo in ponudil beach volley ter koktejle.
 
Naša avantura se je začela v četrtek ob obalah Novalje, kjer smo imeli tudi apartma. Okoli polnoči se odpravimo na busek, ki kljub svoji majhnosti spravi v notranjost 50 ljudi. Posledice so bile boleče, pohojeni prsti in izmenjavanje tujega pota. Ko nas busek odloži, nas čaka še dolga pot do vroče zabave, po kilometrski cesti se vije dolga kolona pločevine. Na parkirišču se začenja tekmovanje v razkazovanju moči zvočnih in svetlobnih sistemov v avtih, po plaži pa se zbirajo gručice ljudi, ki se pripravljajo na žur do jutranjih ur. V Papayi se je after beach party začel že ob štirih popoldne, v vročini je glavni akter zabave tobogan z bazenčkom in senčka tri nadstopnega kluba. Nekatere pa niti vroče sonce ni motilo in so poplesavali kar na vrtu ob mizah. Nastopila sta znana slovenka DJ-ja, DJ Jackie in DJ Sylvain, prijetni house zvoki so odmevali do 20. ure, ko so klub zaprli, ga očistili in ob enajstih zvečer se je ponovno začel polniti. Takrat sta s svojo seanso začela glavne zvezde, Shapeshifters. Max Reich in Simon Marlin v svojem setu nista izpustila hit leta 2003 "Lola’s theme", ki je osvojil prestižna mesta na klubskih in radijskih lestvicah in hit leta 2004 "Back to basics", s katerim sta si prislužila nominacijo za najboljši singl na Brit Awards. Postregla sta nam tudi z zadnjima uspešnicama, "Incredible" in "Sensitivity". Fanta sta na svojem DJ balkončku razgrela publiko, vendar se je ob 6 uri zjutraj night session moral končati. Ah, nič zato, saj nas čaka še jutrišnji dan, smo si rekli in odšli v apartma na dolgi počitek. 
 
V petek so se množice ljudi zabavale na after beach partyju, kjer so igrali DJ Colour vs. Fryer & Boo Dale. Okoli enajstih zvečer pa so plesišče ogreli DJ Luca Motecchi, DJ Dave Riello in Elektronikola feat. Barb. Mi pa smo se greli kar na plaži, kjer se včasih skoraj bolj dogaja kot v klubih. Odpravili smo se pogledat še druge lokale in klube na plaži. Okoli 3 ure pa smo se vendar vrnili v Papayao, saj smo ugotovili, da je najboljši žur še vedno tam. DJ oder se je preselil na konec kluba, na teraso od koder sega pogled na morje in zvezde. DJ Junior Jack s spremljavo Kid Crema nam je v svojem setu ponudil vrsto svojih uspešnic, prvi hit "My feeling" iz leta 2000, "Thrill me" iz leta 2002, s katerim je oblikoval svoj prepoznavni zvok, "Make love" in "E-samba" iz leta 2003, s katerim si je prislužil dve nagradi na tekmovanju The House Music Awards, kjer je osvojil naziv The best album in The best artist of the year. V ekstazi smo dočakali sončni vzhod, ta pa je oznanjal naš odhod.
 
Plaža Zrče je dokazala, da lahko nosi laskavi naslov »Hrvaška Ibiza« in se lahko kosa z večjimi atraktivnimi tujimi plažami. Klub Papaya s svojo organizacijo in odličnimi gosti pa nas je vsaj za en vikend odpeljala na drug planet, kjer se nikoli ne spi in se skače bungee nonstop.
 
Tekst: Bor Rudel in Živa Lovšin
Foto: Živa Lovšin
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.