Björk – napad iz zasede

foto: Ricky Modena / www.azalea.it

foto: Ricky Modena / www.azalea.it

Villa Manin / Coidroipo / Italija
21.07.2007
 
V Furlaniji-Julijski krajini, v bližini Vidma (Udine), v kraju Coidroipo, je Villa Manin. Eno izmed najmarkantmejših koncertnih prizorišč daleč naokoli. Čudovito mehka zelenica, podkrepljena z Muhovim teranom, je najboljša formula za obisk te podaljšane slovenske pokrajine. Enačbo pa je tokrat razrešila Björk. Zased(b)a Björk.
 
Z izbrano glasbo je ze od začetka napadla vse razpoložljve čute poslušalcev; s stopnjevanjem njene znane melodike in kombiniranjem napredne, avantgardne elektronske glasbe, je ustvarila poligon za miselne preskoke v neraziskane galaksije. Pravo razmerje med počasnimi in hitrimi ritmi je zapeljalo v hipnotični in eksplozivni smeri. Svetlobni efekti so prispevali še dodatno dimenzijo, kar je poslušalce usmerilo v domišljijsko razpoloženje in zelo plesno interpretiranje slišanega. Koncert je bil tonsko izjemno kvaliteten, zato se je čisti zvok Björk in njene muzične zasedbe naselil vsepovsod okrog polkrožnih kolonad vile Manin. Moderna elektronika in klasična arhitektura je ljudi ponesla per aspera ad astra!
 
Redko se zgodi, da je takšen glasbeni dogodek izjemen v vseh pogledih – organizacija, toleranca do kadilcev, svoboden vnos lastne pijače na prizorišče, prenočišča na travi, mala Bjork, odlični glasbeniki, zvok in slika … Glede na to, da je takšno prizorišče v neposredni bližini naše deželice, je obisk za vse ljubitelje glasbe obvezen, še posebej, če si priča tako izjemne celostne umetnine, ki jo je uprizorila Björk – pravi napad iz zasede!
 
Fotografije si lahko ogledate na: http://www.azalea.it/PhotosEvent.asp?EvtID=922 
 
Gvido Gruden & Magnum
 
 
 
 
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.