7 7 7 – Psychedelic Babilon Among Trees

Digit 2

"pri Starmu Malnu", Vrhnika 
07.07. 2007
vstopnina: 12 €
 
Vedno bolj opažam, da se popularnost psy trensa seli tudi v našo zaspano in konvencionalno državico. Tako se je letos zgodil že tretji open – air party, tokrat v idiličnem okolju predalpskega hribovja v bližini Vrhnike. Verjamem, da je sama pot do prizorišča potekala precej različno, od bolj razburljivih do manj razburljivih voženj, od bluzenja po totalno neuporabnem zemljevidu, ki je krasil flyer, do pobiranja štoparjev in podobno. Ker je organizator naredil precejšno paniko zaradi parkiranja, se je moja malenkost malček prej odpravila na trens, kot ponavadi. In res, s parkiranjem zatorej ni bilo problema.
Prvi pogled na sceno je bil zelo simpatičen, poleg prekrasne narave, ki je pri nas ne manjka, še privlačno pisano in fluorescenčno trensi okrasje. Počasi se je nabiralo tudi ljudstvo, ki je za začetek posedalo na travniku pred odrom ali okoli avtov. Redarji so bili prijazni, med drugim niso težili za pijače! (A je to sploh možno?!) Prve vibracije na prostoru so bile res pozitivne.
Tekom noči se je zvrstilo kar nekaj DJ-jev, večina z bolj ali manj domačimi koreninami, imeli pa smo čast poslušati tudi DJ Mirka iz Italije in DJ Chromatona iz ZDA. Slednji se že nekaj časa potika po Sloveniji in smo ga v zadnjem mesecu že imeli priložnost slišati. Kar seveda ni slabo, Chromaton je odličen DJ in tokrat se je zdel izjemno dobro razpoložen. Imel je tudi čast, da vrti ob svitu, kar je še posebej čarobno. Sončni vzhod je tako prihajal skozi mavrico energične in plesne glasbe, videlo se je, da tudi sam uživa. Drugi izmed gostov, Italijan, je vrtel kar dvakrat. Najprej zvečer, ko je prijemal za trše ritme in nato še v nedeljo dopoldne, ko je tempo spustil uri primerno, torej bolj mehko in chilli. Cel dogodek je potekal v sproščenem in plesnem duhu, na trenutke so prišli na svoj račun ljubitelji hitrejših ritmov, spet drugič ležernih in bolj monotonih ritmov, čemur je sledilo spet veselo razigravanje…in tako naprej do nedeljskega dopoldneva, ko so se obiskovalci že precej razgubili. Še vedno pa se je vrtela glasba, tako da prostor pred odrom ni bil prazen. Vztrajneši žurerji so še vedno teptali tla, ko smo se obdani s soncem odpeljali proti domu.
Viva pozitiva!
 
Tekst in foto: Tjaša Janovljak

Nastopajoči:
19.00-20.30 SNOWBALL
20.30-22.00 PSYNTHEX
22.00-23.30 VEGA
23.30-01.20 MIRKO (Ita)
01.20-03.10 ID
03.10-05.00 KRIŠTOF
05.00-07.00 CHROMATONE (ZDA)
07.00-09.00 ZVUK&CUICH
09.00- –.– FASTFOOD

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.