“Ja ne znam šta se dogodilo, ali mi smo opet ovdje” – Polska Malca, Dicky. B. Hardy, Majke

“Ja ne znam šta se dogodilo, ali mi smo opet ovdje” – Polska Malca, Dicky. B. Hardy, Majke

“Ja ne znam šta se dogodilo, ali mi smo opet ovdje” – Polska Malca, Dicky. B. Hardy, Majke

Cvetličarna Mediapark, Ljubljana
31. 5. 2007
Vstopnina: 15 € / 18 €
 
S slednjim stavkom (ali zelo podobnim) je Goran Bare otvoril bis, ki ga je glasno izposlovala publika ter kratko in jedrnato pravzaprav izpostavil rdečo nit in ozadje tokratnega godbenega praznika.
Prvi so sicer oder zasedli Polska Malca in to v dvojni izvedbi: instrumentalu je sledila rošada na odru, ki je prinesla tudi vokalno obogatitev. Ducat let neaktivnosti se je poznal na nastopu, ki mu je manjkalo malo več energičnosti ter karizme. Slednje so nakazali z zadnjima dvema pesmima, tako da nastop, ki je imel tudi zgodovinsko-izobraževalno konotacijo, ni razočaral.
So pa zato za glasbeno lekcijo poskrbeli Dicky B. Hardy (ne v izvorni zasedbi). Na krilih energičnega vokalista Nike Novaka, ki se je drl, pljuval, skakal, tolkel po riti ter pokazal toliko jajc – antipod mačizmu (to je pač rock ‘n’ roll) je bila basistka Emina – da je potegnil za sabo še celotno instrumentalno zasedbo. Punk ‘n’ roll šus je navdušil. By the book izveden nastop, ki mu nimam za dodati čisto nič (izpad kitare – zajebala tehnika – na koncu predstave mirne duše spregledamo), razen le: kapo dol ter bravo!
Majke so, kot glavni gostje večera (sic!), imeli zahtevno nalogo pred sabo, saj so prvi skalp vzeli že predhodniki. Vendar jih to ni zmedlo: po par koncertih so Majke bolj uigrani in nastop je bil boljši kot aprilski, ko jih je Ljubljana že gostila. Temu primerno je bil tudi vzdušje, ki je bilo v dvorani: v edicijah limited verjetno najboljše do sedaj.
Odličen koncertni večer, za nekatere mogoče tudi rahlo nostalgičen. Sicer pa je kost za glodanje priletela že v prvi tretjini večera, ko so Polska Malca napovedali pesem Protest ter jo pospremili z mislijo, da pa bi “mladi morali malo več protestirati”. Cinična replika je priletela takoj: “Kje pa vidiš mlade?”
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.