Zucchero – Sugar Fornaciari

Za uporabo pisi na miha.rekar@gmail.com ali klici 041/912-061

Hala Tivoli, Ljubljana, 12. 5. 2007
Vstopnice: predprodaja 35 €, dan koncerta 45 €
 
Italijanska legenda, človek, ki se ne ponaša le z odličnim glasom in zavidljivo dolgo kariero, ki jo je začel že 37 let nazaj; v njej pa nanizal nešteto odličnih uspešnic, temveč tudi s svojevrstno karizmo. Zucchera imajo radi tudi Slovenci – no, in Italijani. Pa Avstrijci. In še kdo bi se našel. Ljubljanski koncert so namreč okupirali vsi, ne le slovensko govoreča publika.
 
Prve tri pesmi, ki so namenjene fotografskim vrstam, je zopet odsedel na svojem prestolu. Povsem mirno jim je prav zagotovo olajšal delo. Občinstvu pa je tisto svojo pravo dozo energije, ki sicer po nekaj pesmih rabi malo pavze (energične dele zamenja z mirnimi baladami), dal šele po tem uvodnem delu.
Uspešnice, ki so jih poznali vsi (»Baila Morena«, »Diavolo in me«, …) in tiste, ki še iščejo pot do publike (med njimi »Fyling away«/ »Occhi«, »Bacco Perbacco«, »Un Kilo«, »Cuba Libre«, z zadnjega albuma Fly).
Sladki gospod Fornaciari je ugotovil, da v grobem kar polovico dvorane razume italijansko, zato se z angleščino ni trudil. Saj ne, da bi mu zamerili, ker se je zdelo, da spevni romantični jezik seže pod kožo vsem; ne le pri njegovih pesmih, tudi govorjenju.
In pri romantiki Zucchero zagotovo ni skoparil. Na dušo je potrkal mnogim (v večini starejšim) parčkom, in presenetil z balado ali dvema. Magični pridih so dodale še raznobarvne lučke, ki so se svetile v pravem pomenu besede in koncertu dodale še piko na i.
Odrska spremljava odličnih glasbenikov, med katerimi je svoje mojstrske sposobnosti igranja kitare pokazala tudi edina ženska predstavnica skupine, Zucchero, lučke, bogata odrska kulisa na čelu z velikimi lestenci, in italijanski jezik.
Nekako tako je minil koncert, ki ga je obiskalo precej ljudi, pa vendar velike dvorane v ljubljanski hali Tivoli niso uspeli zapolniti do konca. Na vzdušje to ni vplivalo, saj se je iz prenekaterih ust slišalo petje sladke glasbe.
Po skoraj dve uri dolgem nastopu pa Zucchero ni ostal dolžan niti (za nekatere) največje uspešnice  »Senza Una Donna«, po drugem povratku na oder, ko je sam zaključil s pesmijo »You Are So Beautiful«, pa je sklenil koncertni del.
Koncert brez prerivanja, z veliko dobre glasbe in nostalgije. Škoda, da je na takšne sproščene in prijetne nastope italijanskih glasbenikov, ki so pri nas prej izjema kot pravilo, treba čakati toliko časa. Upamo na še, kmalu.
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.