Tadej & Playfulness – To be free

Tadej & Playfulness – To be free

Tadej & Playfulness – To be free

2006, Multimedia
 
Tale plošček me malo spominja na grupo Ulixes in njihov Prosti festival. Tone potenciala, ki izpuhti v zrak ob enodimenzijskih lirikah… Ena izmed treh lanskoletnih izdaj novomeške založbe Multimedije (Dom za sanje, Wet Bed), ki pa se nekoliko umakne od ostalih ‘soizdaj’.
 
Na plošči je sodelovala dobesedno smetana glasbene scene; Tomislav Jovanovič – Tokac, Peter Dekleva, Dušan Obradinovič. Poleg njih še Tadej iz imena (beri Tadej Rozman), Tina Marinšek in Mare Grubar. Postava vredna rešpekta!
 
Tale disko~pop~rock na instrumentalnem nivoju izpade resnično ‘svež’ in dobrodošel, ampak kaj ko verzi spustijo celoto v sivo slovensko glasbeno povprečje. Škoda. Teh borih 36 minut glasbe ima v sebi kar nekaj občutja, ampak ne kaj preveč vsebine in pomena. Mogoče bi moral Tadej prepustit pisanje besedil v celoti Jovanoviču in bi bila stvar nekoliko bolj privlačna, kot sicer je. Tale prosta in ‘lažja kot pero’ besedila so me resnična zmotila, saj se nagibajo kar proti zmotnim folk ustvarjalcem, in od ljudi, ki se jih označuje kot glasbenike, sem in bom tudi vse svoje dni pričakoval veliko več kot naslednje verze ‘sex is good, sex is great / i think of you and i masturbate’, ‘i know i can touch the sky / with the sun i can fly / i know i can touch the sky / with the sun i can fly…’.
 
Polovična dela se prodajo le ob 50% popustu… Bi pa pohvalil ovitek cedeja, ampak ta ne govori.
 
Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.