Mad Caddies – Peklenska norija v Ajdovščini

2007_05_13_mad_caddies_01

Mad Caddies, Pepper, Kennybal Smith
Ajdovščina / Pale
13. maj 2007 ob 20h
Vstopnina: 10 €
 
Mad Caddies (ponovno) v Sloveniji
 
Ja res je, skupina Mad Caddies je ponovno na turneji in tudi tokrat so se ustavili v Sloveniji, vendar ne v Ljubljani ampak kar v Ajdovščini, natančneje v Palah, ki so znane več ali manj po lanskoletnem uspešnem Njoki Summer festivalu. Skupina nas je obiskala že tretje leto zaporedoma ter nam v tretje postregla s še prav svežim albumom Keep it going izdanem 30. aprila. V zadnjem tednu je že veljajo, da je koncert razprodan in da nas čaka prava punk rock savna v Ajdovščini.
 
Žal se tokrat koncert ni zavlekel, ampak se je začel že kar predčasno, zaradi takšnih in drugačnih razlogov, tako da so nas prvi ogrevali okoliški Kennybal Smith. Skupina, ki trenutno pripravlja svoj prvi album nas je popeljala v svet raznolikih žanrov – vse od punk rock-a pa tja do ska ritmov. Skupina svoj nastanek beleži že v letu 2001 in tako zaenkrat uspešno reprezentira severno primorske korenine doma ter v tujini. Letos je bila za njimi (povprečno) uspešna turneja Resist Fashion! z ribniškimi Golliwog, tokrat pa jim je čast pripadla igrati kot predskupina legendarnih Mad Caddies. Definitvno band vreden ogleda v živo!
 
Pepper – tokrat edina tuja predskupina (Love Equals Dead so žal odpovedali nastop) prihaja direktno iz Havajev. Nekakšen pop punk havajskih fantov nas je popeljal v začinjen svet Pepper. Na čase hitri ritmi, ki se kaj kmalu sprevržejo v tipične melodije reggae-ja so prostor v Palah privedle do miganja z boki prav vseh. Čeprav so najbolj zagreti fani Mad Caddies nestrpno čakali, da bodo sprostili vso energijo pod odrom ter na odru. Prijetni reggae zvoki, karizmatični, simpatični člani Pepper so nas ogreli ravnoprav tako, da je ostalo še za dosti energije za fante iz Santa Barbare.
 
Kot sem že rekla, skupina Mad Caddies je 30. aprila izdala svoj novi, težko pričakovani plošček Keep it going, ki pa je mogoče malce bolj umirjen, vendar še vedno tipičen Mad Caddies album. Vsi pripravljeni? Itak! Norija, norija, norija…. že v samem začetku koncerta je veljajo, da bo ta večer peklensko vroč. Seveda je bilo za pričakovati več ali manj predstavitev komadov iz novega albuma, tako da je bil že sam uvod s komadom The Dirge predvsem poskočen, hiter in karseda energičen. Že v samem začetku sem imela občutek, da je več ljudi na odru, v zraku kot na trdnih tleh. Noro! Sledilo je nadaljevanje z Leavin’ (album Just One More), čeprav še zdaleč ni nihče šel. Razprodan prostor v Palah je norel kar je le lahko. Sledili so hiti predzadnjega albuma Just One More vse od Contraband, 10 West do obveznega ska hita No Hope (album Duck and Cover). Že v nekaj minutah nam je prav vsem »teklo« od vsega potu, tako da je voda, ki so jo »delili« spredaj več kot pomagala. Res enkraten žur, ki je ta večer zagotovo mariskomu prinesel kar nekaj modric, udarcev ipd. vendar je bilo vse to skakanje sem ter tja, norenje poplačano s strani Mad Caddies, saj so bili ponovno več kot odlični! Sledili so State of mind, Souls for sale, Road Rash, Silence… Tako kot nam, se je skupini na odru zmešalo. Ponovno gredo seveda pohvale pozavnistu Hernandezu, ki se je ponovno znašel povsod drugje kot na odru, celo na šanku! Chuck in ekipa so zagotovo ponovno doživeli enega boljših koncertov na turneji, saj kot sami pravijo Slovenija še vedno velja za enega boljših koncertov nasploh! V skoraj dvourni noriji v super prostoru v Palah, smo dosegli le bis in zaslišali smo uvodne takte S.O.S. Seveda tudi sing-a-long Drinking for 11 ni manjkalo. Kaj naj rečem? Namesto v fitness, pojdite raje na koncert skupine Mad Caddies!
 
Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.