Korn – MTV Unplugged

Korn - MTV Unplugged

Korn – MTV Unplugged

2007, EMI records / Dallas
 
Korn; agresivni težkometalci, ki povsod vzbujajo burne reakcije in opazke ala "nespodobno, vulgarno in obsceno", so tokrat svoj material opremili z nekoliko drugačno fasado kot ponavadi. Njihov tradicionalni »angry« metal obogaten z neko zmesjo funka in rapa so oddeli v tole za njih odštekano, akustično podobo, ki izpade več kot spodobno.
 
Letošnja sveža izdaja nam postreže natanko tisto, kar je za pričakovati od Unpluged serije in ‘Koruza’ tukaj izpade ravno prav zapečena. Drznem si trditi, da se širša javnost strinja z mano, če rečem, da je tole nek poslijen alter-ego Kornov, ki izpade presenetljivo naravno in tako privleče k sebi tako zaprisežene ljubitelje njihove metal glasbe, kot tistih izpred MTV ekranov. Freak on a leash v kolaboraciji s pevko skupine Evanescence (Amy Lee) izpade tako prekleto dobro, da se lahko zgodi fenomen, da si marsikdo zaželi še več akustičnih verzij izpod rok teh artistov! To pa še ni vse; na plati se pojavijo še The Cure – starešine z dvanajstimi izdanimi albumi, ki spadajo med tiste ‘ta legendarne’. Nabor pesmi se mi zdi kar pravi, mogoče ne bi škodila kakšna priredba več kot naprimer za skladbe Here to stay ali pa Right now, ampak tudi tole se bo prodalo oziroma kupilo. Pri tem projektu je v korak s Korni stopil Richard Gibbs (izjemen ter izkušen glasbenik tudi s področja filmske glasbe) in skupaj so poskrbeli za celoten aranžma in produkcijo, ki so jo kritiki povsod po svetu sprejeli kimajočih glav in pozitivnih misli.
 
Resnično je zanimivo slišati in doživeti ta izlet skupine v svet akustike in mile harmonije izjemne kompozicije z nekoliko zmanjšanim agresivnim pristopom vokala. To je recept za uspeh v današnjem svetu glasbene industrije. Korni omilili svojo kontroverznost; kdo bi si mislil.
 
Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.