Hardcore norija v Orto Baru

Go It Alone - Mark

Go It Alone – Mark

Go It Alone, Final Approach, Message Sent
Ljubljana / Orto Bar
sreda, 23. maj 2007 ob 21h
Vstopnina: 8 €
 
Hardcore norija v Orto Baru
 
Na sredin večer smo bili po dolgem času spet priča »hardcore showu«, ki se je odvil v ljubljanskem Orto Baru. Nisem pričakoval veliko ljudi, saj je bil koncert med tednom. Meddrugim tudi zaradi tega, ker take glasbe oz. žanra ne posluša veliko ljudi. Tako kot zmeraj sem v Ortu opazil veliko znanih obrazov in pa nekaj radovednežev, ki so se očitno odločili, da si pogledajo ta koncert.
 
Nastopile naj bi tri skupine, od tega dve preigravata hardcore, ena pa punk rock. Zanimiva kombinacija, ne namreč v glasbenem stilu ampak v publiki. Prav zanimiv je bil kontrast med publiko. Med tistimi znanimi obrazi in tistimi (prijatelji), ki so prišli samo zaradi predskupine. To so bili Message Sent. Ljubljanska zasedba, ki je sicer nastala že leta 2005, vendar jo je na slovenskih odrih opaziti šele v zadnjem času. Skupina ima za sabo že prvi demo posnetek. Ker sem bolj radovednega tipa, sem pred koncertom poslušal par njihovih pesmi, ki jih imajo na Myspace strani in morem reči, da me je skupina navdušila. V živo pa »totalno razočaranje«! Medtem, ko so na posnetkih zveneli bolj alternativnega tipa, so nam v živo postregli z obilico »skomercializiranega« punk rocka. Skupina ima sicer neko energijo, vendar pesmi zvenijo preveč enolične.
 
Drugi so na oder stopili Final Approach. Krško zasedbo, ki je praktično ena iz med redkih slovenskih oldschool hardcore zasedb sem v živo slišal prvič. Nad nastopom sem bil navdušen in zagotovo si zaslužijo naziv ene najboljših slovenskih hardcore skupin. V lanskem letu so izdali svoj prvi cd Lost Youth, drugače pa so znani po svojih odkritih živih nastopih in ohranjanju energije in sporočila v hardcoru.
 
Naposled se ob pol enajstih le začne nastop glavnega benda in sicer kanadskih Go It Alone.
Skupina, ki tako kot Final Approach igra oldschool hardcore je že od začetka kazala svojo energijo. Pevec je neprestano skakal in »tekel« iz ene strani odra na drugo. Z publiko ni bilo prav nič drugače. Ni bilo trenutka, ko ne bi nekdo skočil z odra. Poleg stage divinga je tisti manj zadržani del publike izvajal tudi razne circle pite in pogo. Band je v večini navduševal z hitrimi komadi z nove plošče Histories vendar se ni manjkalo tudi lepo odigranih počasnih delov. Skupina je z delovanjem pričela že leta 2002. Prvi demo so izdali že naslednje leto in še istega leta podpisali pogodbo z ugledno hardcore založbo Rivarly Records. Do danes so izdali dva albuma in en split cd. Poleg ameriških koncertov so imeli tudi že par evropskih turnej. Njihov ljubljanski nastop je minil nekaj čez polnoč. Na našo srečo so celo odigrali par bisov, čeprav se je skupina ne glede na odličen nastop zdela malce zadržana.
 
Gašper Gregorin

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.