Fading American Dream s Street Dogs

Street Dogs PRESS Photo

Street Dogs PRESS Photo

Street Dogs, Dead to me, 2.8, Golliwog
Ljubljana / AKC Metelkova Mesto / Gala Hala
petek, 18. maj 2007 ob 20.30
Vstopnina: 13 € z rezervacijo, 15 € na dan koncerta
 
Fading American Dream s Street Dogs
 
Skupina Street Dogs se je tokrat na svoji že kar dolgoletni turneji (vse od leta 2003) tokrat znašla na odru Gale Hale. Simpatični fantje iz Bostona so trenutno še vedno na turneji, kjer tokrat predstavljajo svoj zadnji album izdan lani z naslovom Fading American Dream. Na turneji pa seveda niso bili sami, vendar jih spremljata tokrat kar dve odlični skupini in sicer kalifornijski Dead To Me izpod okrilja založbe Fat Wreck Chords ter švedski 2.8 (Two Point Eight).
 
Da pa tudi tokrat slovenske skupine ne bi bile zapostavljene, je ta čast pripadla že znancem odra na Metelkovi – Golliwog iz Ribnice. Tako so se nekaj minut po pol deveti uri zvečer zaslišale prvi takti poskočnega punk rock četverca na čelu z navihano pevko Sašo. Skupina svoj nastanek beleži že v letu 1998, kar lepo število let za tako mlad band kot so Golliwog. Hitri, poskočni ritmi »črnih lutk« – to in vse več so Golliwog. Meddrugim se lahko pohvalijo, da imajo za seboj bolj ali manj uspešno turnejo Resist Fashion! s skupino Kennybal Smith ter še vedno aktualen lanskoletni album More Than Meets D.I.Y.
 
Naslednji, ki so ta večer poskrbeli da je ozračje postalo vroče so bili (sicer) švedski Two Point Eight, ki prihajajo naravnost iz švedskega glavnega mesta. Trenutno se nahajajo na turneji z zgoraj omenjenima skupina ter tako s skupnimi močmi popestrili petkov večer v Gali Hali, ki je bil tokrat malce slabše obiskan kot ob večjih dogodkih tam. Simpatični punk ritmi so navdušili tiste najbolj zagrete pod odrom. Poleg »headlinerjev« tega večera so bili zagotovo tudi med najbolj pričakovanimi fatwreckovski Dead To Me. Po štirih letih skupnega ustvarjanja so v lanskem letu končno izdali svoj debitantski album z naslovom Cuban Ballerina, za seboj pa imajo tudi številne nastope z NOFX, Swingin’ Utters ipd. V čast pa jim je zagotovo tudi turneja z bostonskimi Street Dogs. Dead To Me so zagotovo prava paša za ušesa vseh entuziastov punk rocka v tej eri. Njihov delo ter tudi petkov nastop je dobilo tudi feedback občinstva, tako da se bodo fantje zagotovo še kdaj vrnili tudi na slovenske odre.
 
Za skupino Dropkick Murphys je zagotovo slišal že marsikdo, a če vam omenim, da je pred devetimi leti skupino zapustil sedanji frontman Street Dogs Mike McColgan, vam stvari postanejo seveda malce bolj jasne. Če pa vam še omenim, da bil tudi pomemben del Street Dogs (sedaj že bivši član SD) tudi bivši bobnar skupine The Mighty Mighty Bostones Joe Sirois, pa še toliko bolje. Torej, pred nami je bil pravcati bostonski street punk žur. Ko je McColgan zapustil Dropkicke, je kasneje zaradi želje, strasti po glasbi ustanovil sedanje Street Dogs. Po nekaj kadrovskih menjavah tako trenutno skupino sestavljajo Johnny Rioux, Marcus Hollar, Paul Rocker, Tobe Bean ter seveda Mike. Simpatični peterec na odru odet v še bolj simpatično opravo z baretami nas je popeljal že v začetku v »ameriške sanje«. Udarni začetek z zagotovo največjim hitom plošče Fading American Dream s komadom Not without a purpose ter uvodnim Common People je privedel vse največje fane do poplesavanje, skakanja, stage-divinga, kjer se je le dalo.
Sledil je hit Back To The World z drugega albuma Street Dogs, ki je bil posvečen oz. govori o vojaku v iraški vojni, ki ima domotožje ter pogreša svojo punco ter otroke. Mogoče bi izpostavila še Drink Tonight ter Tobe’s Got A Drinking Problem. Res všečen nastop, ki je izpadel na odru ter pod odrom zares odlično. Še bolj fino pa je bilo, ko so se Street Dogs na odru pridružili še člani 2.8 ter Dead To Me, ki so večer samo še popestrili.
 
Monika Klinar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.