Dober, boljši … Axwell!!!

Axwell gr 1

  Axwell, Dom im Berg, Graz/Avstrija, 05.maj 2007, vstopnina: 15 EUR, za dekleta gratis do 23h, vzdušje: Fantastich 🙂

Axwell je Šved, čeprav ne izgleda tipično švedsko. Njegov temperament za mešalko pa je vse prej kot skandinavsko hladen. Axwell je tudi član Švedske house mafije, katerih „zločinsko delo“ izjemno cenimo. In Axwella smo tokrat poslušali že tretjič. Vas zanima zakaj? Zato, ker je nor! Totalno!

O klubu Dom im Berg smo že pisali pohvalno in tudi tokrat moram začeti s tem. Jama(dobesedno) s pridihom glamurja je še vedno zelo prijetno mesto za odličen žur. Urejen klub, s sicer slabšim prezračevanjem(jamo je verjetno težje klimatizirati), a z odličnim osebjem, vzdušjem in organizacijo, se je prijetno zapolnil že ob 23. uri, kar je na slovenskih tleh velika redkost. Obiskovalci so malce starejši, kot pri nas in večinoma zelo uglajeni, kultivirani in veliko manj(očitno?) pod vplivom nedovoljenih substanc. V klubu je tokrat deloval tudi mini frizerski salon, kjer ste se lahko prepustili rokam izjemno prijaznih fizerjev, videli pa smo tudi nastope artistov na hoduljah, go-go plesalk in odličen video-wall.

Ogrevanje je pripadlo lokalnim Passangers in je popolnoma sovpadalo s siceršnjo vokalno-funky-house tematiko večera. Raymond Walker, znan in odličen percussionist iz Velike Britanije je pomagal ustvarjati glasbeno popolnost, ki jo je nadgradil vroči Šved. Od trenutka, ko je DJ Axwell stopil na posvečeno mesto pa vse do zadnjega ritma, je Dom im Berg dihal njegovo energijo. Preprosto nemogoče je bilo ostati hladen. Ali pri miru. Celo pregovorno zadržani in umirjeni Avstrijci so veselo poskakovali, kričali, peli in plesali, kakor je igral Axwell. In neverjetno je, kako mu to uspeva povsod, kamor pride. Naša ekipa, ga je tokrat poslušala že tretjič in vsakič mu uspe, četudi iz popolnoma drugačnega občinstva, izvleči entuziastično evforijo. To je posebna sposobnost, ki je marsikomu na sceni močno primanjkuje. Dotakniti se slehernega na plesišču, ga prepričati in popolnoma očarati s svojo glasbo, to Axwell zna. Vedno in povsod. Vedno pa tudi pokaže, da to počne s srcem. Diha z množico in stalno vzdržuje stik, ki vzpostavi magično atmosfero. To je umetnost! Umetnost pa je tudi pri zvezdniškem statusu, ki ga nedvomno uživa, ostati tako dostopen in prijazen. Vzel je sleherni promo CD množice nadebudnih DJ-jev, prijazno je poziral poleg vsakega, ki je želel imeti večni spomin nanj, pogovoril se je z vsako dušo, ki mu je namenila besedo in se celo odkrito ogrel za rockonnet-ovo fotografinjo(glej slikovni material), ko mu je omenila, da smo iz Slovenije. Fant z bleščečimi slušalkami, posutimi s Svarowski kristali, v svetlikajoči se črni majici, s temnimi lasmi in nebeško modrimi očmi se je neskončno zabaval. Mi pa tudi. In to že tretjič.

Takoj, ko so je Axwell po nekaj urah čiste ekstaze poslovil, je njegovo mesto pripadlo Avstrijcu, Chrisu Vegi. Začel je veliko trše, bolj elektro in po plesišču je kaj kmalu začela zevati praznina. Ne vemo ali je temu botroval Chrisov nastop ali pa gre za težavo nevzdržljivosti avstrijskega party ljudstva. Ko smo bili v Grazu prvič, so namreč obiskovalci pobrali šila in kopita že okoli druge ure zjutraj, kar je na slovenski sceni izjemna redkost. Pri nas se namreč ostane do bridkega konca. V Grazu se je ostalo do konca Axwellovega nastopa, kar je bilo okoli 4. ure zjutraj. Verjetno so plešoči vso energijo porabili v urah Axwellove dominacije in enostavno ni šlo več. Tudi sami smo se soočali s podobno težavo, zato smo okoli pol pete krenili na pot proti naši deželi kurji. Zadovoljni in zadovoljeni.

Axwella smo slišali že trikrat in z največjim veseljem ga bomo šli poslušat še četrtič, petič … stotič! Ker je enostavno dober. Noro dober!

Besedilo: Barbara P.

Foto: Maya & HouseMouse

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.