10. Škisova tržnica

IMG_4012-RON

10. Škisova tržnica
Ljubljana / letno telovadišče Ilirija
9. maj 2007 od 12h dalje
Vstopnina: vstop prost
 
In zgodila se je, tokrat že 10. Škisova tržnica. Temu bi lahko kar rekli največji »študentski praznik«. Pa še res je. Uradna otvoritev, ki se je začela že v sredo popoldne je trajala pozno v noč, za kakšnega zagretega pa seveda še naslednji dan. Čez dan nam je predstavili svoje delovanje kar 55 študentskih klubov iz cele Slovenije, lahko pa smo obiskali tudi Evropsko vas, ki so jo zastopali študenti iz Grčije, Švedske, Litve, Poljske, Češke ter Madžarske, katerih držav se študentje trenutno mudijo na izmenjavi pri nas. Zabave ni manjkalo torej že popoldne, seveda do takrat, ko nas je presentil pravtako že tisti »tradicionalni« dež, ki ga očitno vsako leto na Škisovi tržnici naročijo.
 
Ko je sicer že nakazalo, da se bo večerni program zavlekel oz. ga mogoče celo ne bo, je končno nehalo deževati in malce po 18. uri se je večerna zabava le začela. Tokratno dogajanje je bilo žanrsko kar raznoliko, saj so prireditelji poskrbeli kar za dva odra in sicer na malem odru, odru elektroknike so se to noč zvrstili Sequan Live!, Davide Manali, Shark ter nepogrešljivi Marshall Jefferson.
 
Dogajanje na glavnem odru pa je bilo tudi tokrat zelo pestro. Kot prvi so se na predstavili lanskoletni zmagovalci festivala FENS Ultra. Za njimi pa so nastopile mlade pištole IScream, natečaja YounGunZ 4, ki so svojo zmago upravičili kot predskupina multikulturnih ciganskih punk alternativnih metalcev Kultur Shock. Sledila je hrvaška zasedba Father, ki trenutno koncertira po Sloveniji. Reški heavy metalci so tudi tokrat navdušili nekaj zbranih pred odrom, saj je ostale pregnal dež oz. so se počasi šele zbirali in čakali na vrhunec večera. Sledil je nepogrešljiv pop dvojec Gušti & Polona s skupino ter na nek način skupaj z nami praznoval svoj četrti rojstni dan obstoja. Zvrstili so se hiti zadnjega albuma G&P ter hiti prvega Guštijevega samostojnega prvenca Dolce Vita, kjer je bila Polona gostja.
 
Dan D, lahko bi rekli nekakšen fenomen slovenske pop rock scene v zadnjih letih, saj so predkratkim doživeli že tretji ponatis (skupaj s singlom Male roke/Voda s Siddharto) albuma Katere barve je tvoj dan. In prav na njih smo nekako čakali cel večer. Skupina, ki zaživi resnično na odru nas je oddela v barve v njihovega albuma vse od Plešeš, Počasi, Čas ter trenutno najbolj aktualne Vode ter Malih rok. Da pa vse nebi šlo tako gladko, so poskrbeli izpadi elektrike in tako se je koncert malce zavlekel.
 
Za konec pa je poskrbel še za žur do zgodnjih jutranjih ur nepozabni, legendarni Vlado Kreslin in Mali bogovi. After party pa se je seveda zaključil v že znanem študentskem lokalu prav za vse, ki so še zmogli ob vsem popitem alkoholu narediti še nekaj korakov ter tako priti do tja.
 
Žal pa se je večer končal tudi tragično, saj je vlak v neposredni bližini zbil dve dekleti. Sožalje vsem sorodnikom, prijateljem in ostalim, ki so ju poznali tudi v imenu uredništva RockOnNet.
 
Monika Klinar
Foto: Marko Mazej

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.