Rise Against na odru Estragona v Bologni

Rise Against PRESS Photo

Rise Against PRESS Photo

Rise Against, The Bronx, Cancer Bats
Italija / Bologna / Estragon
20. april 2007 ob 21.30
Vstopnina: 15 €
 
Po razpadu skupine 88 Fingers Louie so se člani današnje skupine Rise Against združili ter s skupnimi močmi, vedar takrat še pod drugim imenom (Transistor Revolt) izdali svoj prvi lastno sproduciran demo z imenom Transistor Revolt. Skupina, ki prihaja iz Chichaga je zaslovela prav s podpisom pogodbe pri svetovno znani založbi Fat Wreck Chords. Rise Against so po izdaji zadnjega albuma The Sufferer & The Witness krenili na zelo obširno turnejo po Evropi ter ZDA. Mi pa smo jih imeli moč videti v Italiji in sicer v Bologni, kjer je ekipa Rise Against imela svoj prvi, daljši, samostojni koncert.
 
Na tokratnem delu turneje sta skupino Rise Against podprli dve mladi poskočni skupini in sicer kalifornijski The Bronx ter kanadski hardcoraši Cancer Bats.
 
Kot prvi so točno ob pol deseti uri zvečer med še nekoliko prazno dvorano začeli ogrevati prav zadnji Cancer Bats. Eksplozija mešanice hc, metala, punk rocka s primesmi rock’n’rolla je bila prava paša za ušesa. V kratkem, polurnem nastopu nas je (nekatere) četverica dodobra ogrela, prepričala z poskočnimi ritmi ter pod odrom povzročila že pravcati kaos plesa.
 
Po kratkem sound checku so sledili kalifornijski The Bronx. Sprva je bila množica mogoče malce zadržana, a potem ko je pevec skupaj z bendom uprizoril pravcati show se je tudi zadržana italijanska publika z veliko pomočjo ameriških marincev razživela. Odličen show, ki je bil tokrat bolj pod odrom kot na odru, saj se je pevec Matt kar pomešal med občinstvo ter bolj ali manj svoj performance preživel v zraku. Skupina, ki ima viden vpliv hardcore bendov iz osemdesetih se je izkazala fenomenalno ter tako odlično zaključila ogrevanje pred Rise Against.
 
Četverica v postavi Tim McIlrath, Joe Principe, Brandon Barnes ter Zach Blair se je po težkem pričakovanju ter preriravju do prve vrste le prikazala na odru ter v šusu in s hitrim tempom otvorila petkov koncert v Bologni s komadom Survive z zadnje plošče izdane v lanskem letu The Sufferer & The Witness. Noriji na odru kot pod odrom so sledili v večini komadi zadnjega četrtega albuma, ki pa so v uro in pol trajajočem nastopu izpuhteli prehitro. Sama sicer nisem velik fan zadnjega albuma, tako da sem pogrešala več komadov prejšnjih albumov, vendar so to praznino zapolnili vsaj Heaven Knows, State of the Union, legendardna Give it all in Like the angel ter meni osebno najboljši komad Black Masks & Gasoline. Skupina, ki izvaja melodični hardcore s primesmi punk rocka je tudi tokrat poskrbela za malce bolj »nežne« oboževalce skupine ter z prepričljivim govorom o vojni ter ameriških enotah marincev, vojakov itd. Počasi zaključila petkov, odbit večer, kjer ni manjkalo preriravanja, poskakovanja, crowd-divinga s komadoma v akustični verziji Tour song ter singalong-a Swing Life Away iz albuma Siren Song Of The Counter Culture. Da pa je bil večer popoln je sledil še kratek bis s komadi Alive and well, Drones ter aktulnim Prayer of the refugee.
 
Po vseh bojih z italijani v prvi vrsti smo tudi tokrat dosegli svoje ter zadovoljni z nekaj »poškodbami«, modricami preživeli še en nor koncert v tujini s Concert Freak-om. Še enkrat hvala!
 
Setlista klub Estragon / Bologna 20. april 2007:
 
 1. Survive
 2. Under the knife
 3. Heaven knows
 4. State of the union
 5. Chamber the cartridge
 6. Give it all
 7. Bricks
 8. The good left undone
 9. Like the angel
 10. Behind closed doors
 11. Black masks & gasoline
 12. Worth dying for
 13. Injection
 14. Ready to fall
 15. Tour song – akustična verzija
 16. Swing life away – akustična verzija
+ bis
 1. Alive and well
 2. Drones
 3. Prayer of the refugee
 
Monika Klinar

Povezani članki:

 • Ni povezanih člankov.