Orto Diyala v Orto baru

1

1

Diyala @ Orto Bar
Ortofest ’07
17.4.2007
 
Pretežno rockovske vode Ortofesta je s svojo psihadeličnostjo razburkala Diyala. Nekoliko umirjena in polovična publika je bila sicer nekoliko presenetljiva v negativno stran, ampak tudi ta (težji) zalogaj se je pogoltnilo!
 
Pred odrom je bilo več objektivov kot ljudi! To me je resnično zmotilo; to da so se ljudi večinsko distancirali od odra, kot da bo sledila prezentacija prašičje kuge! Kar se tiče tega, pade ogromen minus na račun vsaj polovice obiskovalcev, predvsem tistih »naslonjenih na šank«. No, pa gremo preko kamena spotike… Diyala je kot vedno na odru dala vse od sebe in še več. Standard set, ki ga sestavljajo prvi hit Raw, What iz thiz, Girl like me in ostali manj znani komadi z bonusom nekaj impro-prebliskov na kakšen trd, njej všečen »banger beat« ala Dre ji je definitivno priskrbel nekaj novih fanov. Po koncertu je bilo namreč veliko vprašanj glede njenih bodočih nastopov v bližini, po njenem cd-ju itd… Stvari so 100-odstotno na pravem tiru! Se pa pozna pri odzivu publike v Ortu, da je ona na nekoliko širši glasbeni sferi še vedno relativno slaba poznana – ampak po besedah izvajalke se dela tudi na tem in verjamem, da bo enkrat tudi večinsko razprodala večer v Ortu. Tokrat nažalost ne; simpatična gospodična je kljub temu poskrbela za simpatičen večer. Cirka enourni nastop se je lepo stopnjeval in poskrbel za odlično uverturo v nadaljevanje večera. Diyala in DJ Ain’tune sta se tako zopet prikazala kot dobra animatorja, saj so na koncu šova ljudje že večinsko migali.
 
Par bo nazaj v Sloveniji čez natanko mesec dni, ko sledijo nastopi na mariborskem festivalu Magdalena (17.5.), ter na Tednu mladih v Kranju (19.5.) in vsi interesenti veste oziroma vemo, kje bomo takrat. Do takrat: »keep poetry flowing through the veins of hip-hop … IT’S DA FIX!”
 
Tekst: Erik Božič
Foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.