Lady’s First grofje postojnski

 foto: Gašper Pintarič - Pinč

foto: Gašper Pintarič – Pinč

Kje:Klub glasbe Jazzy, Postojna
Kdaj: 31.3.’07
Vstop prost
 
 
Drugi obisk Lady’s first v Postojni je obetal nekaj drugega, kot je bilo to pred nekaj meseci. Veliko ljudi, ki jih takrat ni bilo na koncertu, se je tokrat le pojavilo – zaradi govoric, da je to greh spustiti, zaradi tega, ker ni bilo nobenega eventa nikjer drugje …
 
S seboj so dečki pripeljali mlade, simpatične punce Loreley. Ženski trio, ki je vsekakor svežina na mladi slovenski sceni – v njihovem repertoarju je veliko priredb znanih komadov, od Kreslinovih hitov pa vse do revolucionarnih partizanskih songov v stilu Bandiere rosse. Dekleta so mlada, na odru delujejo simpatično, repertoar imajo zelo dober in bogat, jim pa manjka tistih nekaj kilometrov, ko se že znaš spogledovati z občinstvom – saj so ženske, vendar!!! Nekaj takega se jim v kotičkih očes že nakazuje, vendar jim pogled prehitro uide spet na strune …
Malenkost pred polnočjo (2 minutes to midnight) pa je blejski peterec Lady’s first vžgal s svojim komadom …prvo mrak, intro … High machine – potem pa za ves denar, ki ga premorejo. Zvok je tisti, ki preseneti že na začetku – namreč zelo dobra zvočna slika, lepo slišni instrumenti in vokali. Glasba, ki sloni na hard rock, spogledujoč se s heavy metalom. Repertoar obsega avtorsko glasbo, nekaj je pa tudi priredb skupin Iron Maiden, Deep purple. Odšpilani so pa zelo dobro sploh, če vemo, da igrati Iron Maiden ni mačji kašelj! Prostor se je polnil … počasi je postajalo vse več tistih, ki jih je krasila dolga frizura.
Ne glede na število obiskovalcev bend da vedno veliko od sebe, v muziciranju so iskreni in suvereni. Nekje ob komadu Fear of the dark je Jazzy zavrel. Izvedba in komad sam je vrgel na noge vse, kar je še stalo…pomalem smo bili z mislimi že junija na ljubljanski sramoti v gužvi tisočev.
Njihova balada Prazna cesta, za katero so ravno to nedeljo zaključili s snemanjem drugega videospota je lahkoten komad, kateremu ne manjka ne lepih kitar ne tiste seksi hard rock sheme…Baje bo videospot na pogled konec meseca aprila….
In ravno nasprotje Prazne ceste je komad 911 – prvi single z istoimenske plošče. Jezne kitice, dober rif, speven refren…zelo dobro postavljen komad v živo!!!
Ves koncert (s krajšo pavzo za pivo) je zelo kompakten in konceptualen. Zelo težek repertoar, odigran suvereno in brez vzponov in padcev v kvaliteti. Sinhron nastop kitaristov Yode in Bucota…pohvale vreden bobnarski izdelek Flešota…v kombinaciji z basistom Čaretom (največjim fenom Iron Maiden v Sloveniji – kot je sam rekel). Tudi težke vokalne linije je Guzy odpel korektno. Fantje so za konec pustili legendarni Hallowed be thy name (Iron Maiden) in ponarodelo Motori (Divlje jagode), ki sta spraznili šank in pripeljali vse pod oder – z namenom zapeti v en glas…
Najbolj kar je presenetilo, je bila glasbena želja – da bi še enkrat zaigrali 911, njihov do zdaj najbolj prepoznaven song. To je le dober poriv za tak bend, kar se je videlo tudi v sami interpretaciji komada v drugo.
 
Lady’s first se v zadnjem času intenzivno pripravljajo na poletno turnejo po Sloveniji s Paulom DiAnnom, prvim pevcem skupine Iron Maiden. Ladysi so bili izbrani s strani njegovega menagementa. DiAnno bo imel pri nas poleti štiri koncerte, na vseh ga bodo pa spremljali Lady’s first, kar je za tak bend lepa pohvala in dokaz, da delajo dobro in v pravi smeri.
So bend z enim boljših zvokov pri nas, njihov nastop je v pravi rock maniri (sem malo nostalgična oseba, in se starih dobrih časov hitro spomnim).
 
Ne boste verjeli – celo pometli so lokal, pomili tla…pospravili stole…pospravili pivo…
In, kot pravi rockerji so v Postojni ostali do jutra, se zapodili v kombi na krajši spanec…potem obvezna kava…in…here we come Bled!!!
 
…there are only two kinds of rock – rock and roll!!!
 
 
                                                                      tekst: Dragan Babuder
                                                                      

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.