Jadrankina glasbena aerobika

2007_04_06_11_jadranka_juras

Jadranka Juras & band, 6. 4. 2007, Orto bar, Ljubljana

Orto fest

Vstopnina: 5 €, razprodano
 
Črnolaso Jadranko Juras; borbeno, zgovorno, direktno in zelo dobro razpoloženo, je skupaj z njeno spremljevalno skupino prinesel aprilski glasbeni veter, ki vsak večer na Orto fest privablja tako zanimive izvajalce, kot tudi številne poslušalce.
 
Takoj je dala vedeti, da je danes njen dan, (»Moj dan«), odeta v črno, okrepljena s stalno glasbeno zasedbo in dvema simpatičnima spremljevalnima vokalistkama pa nam je obljubljala, da ta večer ne bodo preveč govorili.
 
Odrska glasbena predstava je torej kaj hitro sprožila vidno odobravanje pod odrom sicer povsem napolnjenega (tudi razprodanega) Orto bara. Dobro vzdušje in razpoloženje nastopajočih sta publiki dajala še dodaten zagon za uživanje ob bolj jazzy obarvanih zvokih, podkrepljenih z močnim Jadrankinim vokalom, za katerega se zdi, da ozvočenja sploh ne potrebuje. To smo občutili pri predvsem na čase preglasnih vokalih, ki zaradi močnih glasov vseh treh pevk ne bi potrebovali take glasnosti.
Povsem nekaj drugega je živa predstavitev Anime, brez dvoma pesmi oživijo na svoj način in dobijo čisto drugačen prizvok kot smo ga vajeni s prvega studijskega izdelka, ki sicer v bližnji prihodnosti že pričakuje družbo.
Pa niso le avtorske pesmi ta večer bile tiste, ki so dobile mesto med odigranimi; »Lady’s Night« in »Unbreakable« sta bili dve izmed tistih, kjer sta na svoj račun prišli tudi sicer ob levi bok postavljeni postavni Blažka Oberstar in Eva Černe. Slednja je sicer delovala zelo prestrašeno, nič kaj zadržani pa niso bili njeni spremljevalni vokali, saj punco kljub njeni mladosti odlikuje odličen vokal, kar je konec koncev dokazala že na Bitki talentov in tudi na letošnji Emi.
Svoje minute je kaj kmalu dobil tudi veliki krivec nekaterih Jadrankinih pesmi, gost Doša, ki je svoje rimarske sposobnosti pokazal pri »Hoč’m vid’t te«, kasneje pa še pri »Motnih vodah«. Naveza z mladimi rimarji je v primeru Jurasove več kot očitno primerna in sveža, fantje pa skrivajo dosti potenciala.
Celotna glasbena uprizoritev je mene, sploh ob dodatnih gibih in vzklikih pevke, resno spominjala na nekakšno petkovo večerno aerobiko v živo. Mogoče je to nova ideja za naslednji podvig, da bi  prava aerobika potekala ob živi glasbeni spremljavi, nedvomno pa bi bila poskočna in odločna Jadranka dobra animatorka za kakšen tak izziv.
Tri dekleta, ki tudi sicer, vsaj tako v šali pravi Jadranka, načrtujejo pevski trio, so svoje glasovne sposobnosti prikazale še v »Bootylicious«, uspešne ženske zasedbe Destiny’s Child.
Aerobične podvige pa je vseskozi spremljala že prej omenjena glasbena zasedba v moški postavi: Denis Horvat na klaviaturah, Robi Pikl na kitari, Anže Žurbi na bobnih in Jošt Drašler – bas.
Sicer se publika ta večer ni razvnela do te mere, da bi pevko & band priklicala nazaj, so pa svoj 16 pesmi dolg repertoar (predstavili so skoraj vse pesmi z Anime) sami podaljšali še za eno. Pa tudi sicer imajo menda nekakšen "obred", da svoj nastop na majhnih odrih ponavadi podaljšajo za kako pesem kar takoj in se kasneje nanj ne vračajo.
Tudi pri aerobično-vokalnih delih so bolj kot ne sodelovale vrste bližje odru, zadnji del pa je bil bolj zadržan, a zato, kot je bilo videti, nič kaj manj zadovoljen.
Čeprav je bilo rečeno, da ne bo kaj dosti govorjenja, so bile vse vmesne pripombe prav zabavne, saj ima pevka dostikrat oster jezik.
Predstava Jadranke Juras (www.jadrankajuras.net)  je vsekakor kvalitetna, direktna, razigrana in razgibana in se vam jo, vkolikor je še niste, splača ujeti v živo.
 

foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.