Dubtafari veselica!

dubtafari_sound_01

10th anniversary Dubtafari Sound
Četrtek, 26.04.2007
 
Tokrat me je na Metelkovo prignala želja po pihanju sveč. Da ne bo pomote, govorim o rojstnodnevnih svečkah, kajti Dubtafari sound je praznoval desetletnico prve dubtafari zabave pri nas. Torte sicer ni bilo, a organizatorji so poskrbeli za pravo glasbeno razvajanje.
 
Zabava se je začela z ogrevanjem Rollking-a in Pupa Robbie-ja, ki sta na slovenski sceni že precej znana. Njuno rolanje se žal ni dotaknilo velike množice ljudi, ker je bila Gala hala skoraj čisto prazna in se je vsaj delno napolnila šele okrog 1h. Takrat je mešalno mizo prevzel v Sloveniji že videni Asher Selector iz Švice in poskrbel za intenzivnejše gretje z roots glasbo in vokalnim privabljanjem sramežljivih duš, ki so se skrivale po kotih Gale hale. Ko se je dvorana vsaj solidno napolnila, je Asher napovedal svojega rojaka in celo soimenjaka Ralda Asherja. Nato se je Švicar povzpel na oder, suvereno poprijel za mikrofon in fešta se je zares začela … Raldo je začel precej pop z zelo nežnim glaskom, a se je nežnost kmalu sprevrgla v udarnejše in prav nič nežno petje. Vedno bolj prepričljiv nastop je spremljala tudi zelo usklajena podlaga, kajti oba Asherja sta se zelo dobro ujela in Gala je temu primerno ubrano poplesavala. Po približno enournem nastopu, ko je za mešalno mizo še vedno kraljeval Asher Selektor, se je prostor pred mešalko sprostil in na oder je prišel rojak začetnikov reggae-ja. Težko pričakovani Jamajčan Earl 16 nas ni pustil ravnodušne. Publika je ostala v super vzdušju in Jah je kraljeval med nami še naprej. Love, peace and harmony so se uspešno prebile do vseh celic in telo postavile v popolno ravnovesje. Uživanje je bilo neizbežno in neumorno smo se predali Jamajki. Ya man! Tudi Earl je zdržal na odru približno eno uro, vendar se je kasneje še kdaj priključil zmagovalcu, ki je nedvomno Asher Selektor, kateri je ostal za mešalko ves ta čas in še dalje držal publiko krepko na nogah. Svojo neverjetnost je začinil z Manu Chao-vim Clandestinom, ki morda za najbolj radikalne privržence reggaeja ni bil umesten, meni pa se je zdela izbira v tistem trenutku tako neverjetno dobra, da to težko opišem.
 
Zabava je torej postregla s ‘positive vibrations’ in totalnim powerjem, kar le stežka doživim na reggae veselicah na naših tleh. To potrjuje tudi dejstvo, da je Gala ostala enako polna in plešoča do 4h, ko moje noge niso več zdržale te količine rootsa, ki smo ga tokrat prejeli v izobilju, in so me prisilile v odhod domov. Do naslednjič!
 
Tekst in foto: Tjaša Janovljak
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.