Break the system down z Dubiozo Kolektiv

2007_04_15_dubioza_kolektiv_01

8. Orto Fest: Dubioza Kolektiv
Ljubljana / Orto Bar
15. april 2007 ob 22h
Vstopnina: 7 €
 
Break the system down z Dubiozo Kolektiv
 
Ko sem izvedala novico, da bodo letos na Orto Festu nastopili Dubioza Kolektiv, je bila prva misel »must go«. Reggae, dub, hip hop kolektiv iz BiH me je navduševal že lansko leto po raznih festivalih v Sloveniji, zato koncerta v Orto Baru ni imelo smisla zamuditi.
 
Žur za katerega osemčlanska ekipa poskrbi, je bilo za pričakovati že v naprej. Kdo bi si lahko uprl tem ritmom, ki te kar sami ponesejo v trans. Na čase bučni ritmi ter hkrati umirjeni chill-out ritmi so nas ponesli v skoraj dvourni spektakularni nastop Dubioze Kolektiv. Nabito poln Orto Bar z nekaterimi fani celo iz Bosne, slovenskimi simpatizerji te glasbe ter naključnimi obiskovalci se je razživel že ob prvih zvokih te enkratne mešanice stilov. Dubiozno sumljiv kolektiv sestavljajo bobnar Senad, Orhan na percussionih, Armin na kitari, super basist Vedran, Brano na samplih ter keyboardih ter ekipa treh vokalistov na čelu z res odlično pevko Adiso Zvekić. Kolektiv, ki bo na sceni letos šele četrto leto ima za seboj številne nastope doma kot v tujini, kjer so se udeležili že mnogo večjih festivalov.
 
Kot že rečeno v skoraj dvorunem showu, kjer se je Orto Bar ob pomoči zbranih pred odrom dobesedno tresel je kolektiv predstavil večinoma komade iz njihovih albumov oz. EP-ja Open Wide ter zadnjega, lanskoletnega Dubnamite, ki zveni res perfektno. Vzdušje v Orto Baru je bilo neverjetno, sprva si niti nisem pomislila, da bo band dobil tako pozitiven odziv publike. Vokalisti Adis, njegova sestra Adisa ter v sončna očala odet Almir res naredijo atmosfero enkratno, komunikacija s publiko je perfektna. Energija, ki jo oddaja band dobesedno preplavi zbrano množico pod odrom. Dubiozna fuzija duba z elementi HC-ja ter bosanske etno nacionalne glasbe je res več kot odlična zmes katero Dubioza Kolektiv nudi publiki. Glede na odziv publike je bil zagotovo ta večer eden boljših do sedaj na letošnjem Orto Festu.
 
»Fighting with the wisdom for Bosnian Kingdom.«
 
Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.