Bože čuvaj blues rock ‘n’ roll – Psihomodo Pop

2007_04_12_14_psihomodo_pop

Bože čuvaj blues rock ‘n’ roll – Psihomodo Pop
 
Cvetličarna Mediapark, Ljubljana
12. 4. 2007
Vstopnina: 15€
 
S Telegramom Samom so Psihomodo Pop otvorili tokratni koncertni dogodek in približno po četrti pesmi se je že dalo opaziti neko punco samo v modrcu. Gobac očitno zna manioulirati s publiko. Kljub obupnemu ozvočenju, ki je precej kvarilo vtis vsaj tri četrtine koncerta, ni pa ne vem kako vplivalo na razpoloženje, saj se je večina tistih v ospredju precej dobro zabavala.
Če se spomnim nazaj, ko sem nazadnje videl in slišal Psihomodo Pop v Gala Hali na Metelkovi, se ni kaj preveč spremenilo. Koncertni repertoar je ostal približno isti – noreti se res začne ob Fridi, vzdušje pa držijo preverjeni hiti: Primabalerina, Osjećam se haj, Pinokio, Mila, Ramona, Mi smo leteći odred – slednjih par, po I’m Waiting For My Man od The Velvet Underground z Gobcem na kitari ter ponovljeni Fridi, spada že v kar dolg bis.
Koncert je pokazal že prej znano in meni precej ljubo dejstvo, da se Psihomodo Pop najbolje počutijo ko godejo blues (za avtentičnost pa zahtevajo še modro osvetlitev) in da so s frontmanom v prvem planu preverjeni nastopači. Res slabo ozvočenje – klaviatur se na trenutke sploh ni slišalo, glasnost ostalih inštrumentov niti slučajno ni bila usklajena, ozvočitev vokala je pa tako ali tako bila zgodba zase – jih ni kaj preveč motilo, niti publike. Dodano vrednost performansu dodajo retorični vložki pevca, ki ne pije alkohola 2 godine, a je još uvijek glup ko puška (s tem sloganom bi se lahko podal v kak vodni marketing, kot je tudi sam ugotovil), ter energičen nastop. Vsekakor pa gre pohvala publiki, ki je iz na pol prazne naredila na pol polno dvorano. True fani.
 
Matjaž Jaušovec
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.