„Jebeš rock ‘n’ roll!’

iNTIMNfrizuren1

Intimn Frizurn
Ljubljana / Orto Bar
torek, 24. april 2007 ob 22h
 
„Jebeš rock ‘n’ roll!" To je bil stavek, ki ga je pevec Milan Jerkič kar dvakrat uporabil kot iztočnico za totalen rock ‘n’ rollski odklop. Psihedelični zvoki kitare izpod prstov Žige Rangusa in bas kitare Žige Kranjca so presegli stanje prisebnosti in misli popeljali na svojstven trip. Za ritmično podlago sta poskrbela Igor Iskra na bobnih in najnovejši član zasedbe Matej Frube na klaviaturah.
 
Intimn frizurn, ki se po izdaji prvenca Kokos Kokos Presenta redno pojavljajo na slovenskih odrih, so nam tokrat zaigrali v trenutno najbolj aktivnem klubu. Orto klub, prizorišče Ortofesta, namreč cel mesec vsak dan gosti raznorazne glasbenike.
 
Koncert so začeli z lahkotnejšimi ritmi, kot so ska, funky, tudi reggae, ki so ne preveč poln klub, pripravili na rahlo pozibavanje. Tako kot se je stopnjevalo navdušenje občinstva, se je stopnjevala tudi intenzivnost slišanega. Tropska melodika se je začela prepletati z vedno tršimi kitarskimi prijemi, ki so nakazali začetek že opisane psihedelije. Miselni preskok na sever je omilila vedno zelena Summer time, poleg katere so nas v bližnjo realnost popeljali še pevčevi govorni vložki in plesno pevske solaže, za katere je parkrat izkoristil prazen prostor pod odrom, ki so ga dovoljevale nenapolnjene kapacitete kluba.
 
Skupina nam je predstavila tudi nekaj novih skladb, ki so potrdile pričakovano glasbeno rast glede na izdani prvenec. Prijeten koncert z nabito pozitivnostjo v sproščenem vzdušju, ki te ne pusti ravnodušnega ob odhodu domov.
 
Tekst: Tjaša Janovljak
Foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.