V petek dobili še zadnjega finalista YounGunZ 4 turneje…

yg_nm15

YounGunZ 4 Tour – 5. predizbor
Erotic Bilijan & His Heretics, Icarus Down, Blindfold + gostje Anavrin
Novo Mesto / Lokal Patriot
16. marec ob 22h
 
V petek dobili še zadnjega finalista YounGunZ 4 turneje…
 
Dočakali smo ga – zadnji, peti predizbor letošnje četrte YounGunZ turneje. YounGunZ pa seveda ne more brez zveste novomeške publike, tako je zadnji spopad mladih pištol potekal nikjer drugje kot v lokalnem Patriotu. Lokal Patriot je znan tudi po tem, da je do sedaj podprl prav vse turneje YGZ vključno s četrto.
 
V tokratnem spopadu novih upov na slovenski glasbeni sceni so se pomerili domači Blindfold, trboveljski Icarus Down ter sosednji hrvati Erotic Bilijan & His Heretics.
 
Žreb je določil in prvi so se nam predstavili hrvaški Erotic Bilijan & His Heretics. Heretiki na čelu sprva z električnim, nato erotičnim Bilijanom so bili prava paša za ušesa. Mešanica bluesa, punk rocka 70’s ter garažnih ritmov rocka, vse to so Erotic Bilijan & His Heretics. Rock’n’roll atrakcija poskrbi z vsem showom, ob zvokih njihovih skladb za prav prijetno vzdušje v Patriotu. Peterica na čelu z basistko Eleno se nadvse pozitivno izkaže v tridesetih minutah na odru, kolikor ima seveda časa vsak up nove generacije YounGunZ. Erotični Bilijan in njegovi heretiki so nekakšna zmes The Hives, Bambi Molesters, The Stooges in še koga v tem žanru. Res vredno poslušanja.
 
Icarus Down – morda meni osebno največji favoriti tega večera še pred samim nastopom. Ko sem pred nekaj meseci prvič videla njihov prvi videospot za komad Push Me…And I’ll Let You na malih ekranih, sem bila totalno navdušena. Res odlično narejen videospot, poslušljiv komad, poln emocij. Kot sem že rekla, osebno največji favoriti, ki pa so me v živo zelo razočarali, neuigrano, sledi o melodično čistem vokalu še zdaleč ni bilo zaslediti itd… Škoda, kajti band ima zagotovo potencial, na katerem pa bodo morali še veliko delati, da bodo tudi v živo zveneli tako dobro, kot na studijskih posnetkih.
 
Kot tretji in hkrati kot zadnja, petnajsta mlada pištola zapovrstjo so nastopili lokalni, novomeški mladi upi Blindfold. Skupina, ki je bila poznana predvsem po nu-metalskih ritmih je v zadnjem času svoj stil spremenila, ter posegla po malce trših, glasnejših beatih. Influenca raznih emocore, metalcore ter screamo bandov v zadnjem času je dala tudi inspiracijo Blindfold, saj so svoj stil spremenili ter se oddaljili od svojih korenin začrtanih v letu 2001. Skupina na čelu s pevcem Mihom Zadnikarjev je razvnela Patriota, k temu je seveda pripomogla »številčna« domača publika, ki so prišli podpret svoje prijatelje na odru. Všečno, vendar slišano že mnogokrat.
 
Tokratni gostje večera pa so bili ljubljanski Anavrin, ki so tik pred izdajo svojega drugega albuma ter imajo za seboj že številčne nastope doma ter uspehe v tujini vse tja od Molfancone pa do festivala Newcomer v Gradcu. Za sedmerico fantov na odru je bil to prvi koncert v letošnjem letu, ki pa je bil glede na razmere v Patriotu odigran zelo solidno, k temu pa je pripomogla seveda tudi zvesta fan baza, katero lahko vidimo skoraj na vseh njihov koncertih. Predstavljeni so bili seveda vsi hiti prvenca Juice! Ter nekaj novih skladb na čelu z komadom Better You, ki pa bo po besedah fantov ugledal luč sveta tudi v vizualni obliki. Odličen zaključek petega predizbora YounGunZ turneje s še bolj odlično skupino, ki je kot se spodobi za konec razvnela Ogenj v Lokal Patriotu tako na odru kot med obiskovalci, fani in prijatelji YounGunZ turneje pod odrom.
 
Sledili pa so še rezultati. Tokratna žirija je bila sestavljena iz stalne YounGunZ ekipe, predstavnika kluba Patriot, predstavnik gostujoče skupine – tokrat Anej skupine Anavrin, predstavnik oz. novinar okoliškega medija ter naš Bojan Okorn, kot predstavnik medija RockOnNet. In tudi tokrat je največ glasov oz. točk pripadalo končni zmagovalni skupini, tako po mnenju žirije kot po glasovih publike in sicer skupini Erotic Bilijan & His Heretics. Čestitamo!
 
Tako, za nami je bili pet enkratnih predizborov, katerih zmagovalci se bodo tokrat pomerili v zagotovo najbolj vročem finalu dosedaj že to soboto v ljubjanskem Orto Baru, kjer se bodo tla zagotovo tresla zaradi petih čudovitih, fantastičnih mladih pištol četrte generacije YounGunZ.
 
Rafal mladih pištol torej to soboto, 24. marca ob 20h v ljubljanskem Orto Baru. Medseboj se bodo pomerili: Hoffman, The Pokerheads, IScream, Mosaic ter hrvaški Erotic Bilijan & His Heretics. Vabljeni!!!
 
Info: www.youngunztour.com
 
Monika Klinar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.