Tide in Mosaic v ljubljanskem Ortu

2007_03_07_tide_01

Tide, Mosaic
Ljubljana / Orto Bar
7. marec 2007 ob 21.30
Vstopnina: 6 €
 
Tide in Mosaic v ljubljanskem Ortu
 
V sklopu krajše turneje po Sloveniji se je skupina Tide tudi tokrat predstavila ljubljanskemu občinstvu, vendar tokrat s posebnimi gosti Mosaic.
 
Mosaic – skupina, ki je svoje korenine pognala že v letu 2002, takrat še pod imenom Sold Out je mešanica alternativnega rocka in grungea v enem s privdihom raznih skupin kot so Incubus, Pearl Jam, Creed ipd. Jan, Dejan, Simon, Danijel in mogoče celo najbolj močan člen banda Jure na bobnih prihajajo iz Obale ter ljubljansko publiko prevzeli, impresionirali ter predvsem navdušili. Simpatičen nastop katerega povežejo v cel show, pri katerem ne manjkajo tudi vmesni vložki kitarista Dejana na percussionih ter scenskih pripomočkov; lučk celo do »Mosaic« televizije. Fantje zagotovo imajo potencial na slovenski sceni, saj je njihov performance v živo še boljši kot na EP-ju Stik, lahko bi rekli band, ki »žge«!!!
 
Po več kot dveh mesecih premora so na oder stopili pravtako obalni Tide, katerih plimovanje so dokazali na zadnji turneji skupine Siddharta ter tako kot predskupina ogrevali širno publiko po Sloveniji. Več kot uspešno, saj so v dokaj relativno kratkem času pridobili kar na ogromni fan bazi ter tako svojo glasbeno pot začrtali visoko med zvezde. Tokratni koncert pa je imel nekaj več poudarka na novem materialu, na katerem trenutno delajo fantje in hkrati na ta način nekako za določen čas zapuščajo koncertne odre. Mogoče sem bila malce razočarana nad prvim slišanim, vendar se bo zagotovo to še popravilo in Tide bodo ponovno dokazali, da lahko naredijo album podoben prvemu Seven Days ali pa mogoče tudi kašno stopnjo više. Seveda ni manjkalo njihov hitov, vse od Brain Damage pa do Evolution ter zdaj že skoraj paradnega konca s Kick Out The Jam.
 
Nabito poln Orto Bar je bil zagotovo navdušen nad videnim in slišanim na sredin večer, saj so Tide kot tudi Mosaic dokazali da je rock’n’roll v Sloveniji še vedno na prvem mestu.
 
Monika Klinar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.