The Species in ‘o nastanku vrst’ iz sveta trensa

k4-24-3-01

K4, 24. 3. 2007:
Audiodevlish – The Species
 
V Audiodevlish večeru pretekle sobote je štirka ob domačih izvajalcih gostovala projekt The Species (Ultragroove Records, EtnicaNet Records), ki sta ga v letu 1998 začela DJ Aki in bolj v programiranje in produciranje usmerjen Eli, danes ena od vodilnih predstavnikov beograjske psy trance scene. Njune začetke zaznamuje spogledovanje psy-a in tehno ritmov v značilnem pridihu goe, z razvojem slednje pa sta tudi onadva prešla iz hardware opreme na software aplikacije in razvila lasten prepoznaven stil psytranca, ki ga lahko spremljamo od izdaje posameznih singlov in kasneje prvega albuma "Groove don’t come easy" (EtnicaNet Rec., 2004). Udarnost, ki je včasih ločevala goa ritme od mainstream tranca (melodičnosti/vokalov ala Oakenfold in van Bureen ), se danes razvija (vzporedno z) in znotraj različnih form psy tranca.
 
Na velikem flooru, v tokratne namene poimenovanem žhganci, je za uvod poskrbel Cuich (Audiodevlish, Digital Asylum), ki ga je nasledil Damec (100% Mizzart). Live act Akija je predstavljal vrhunec večera; razmigal je telesa in ob impresivnih vizualnih projekcijah Dekaosa na platnene oboke, postavljene ob začetek osrednjega nivoja plesišča, tudi navidezno zapolnil prostor. Da so tudi najvztrajnejši (do naslednjič) ubili hudiča v sebi, je tokrat z nekoliko podaljšanim zaključkom poskrbel Cuich. Na manjšem flooru, poimenovanem kamilce, pa nas je pred želodčnimi težavami ob prijetnih ritmih vso noč varoval  FastFood.
 
Party, ki je sicer minil v tipičnem trensi – densi vzdušju, je nekoliko zaznamovala le odsotnost Zvuka (enega od strebrov AudioDevlish) in s tem določenega segmenta njemu zveste publike.
 
Mm(ojca)
Foto: e

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.